dimarts, 31 de maig del 2011

PILOTARIS INDIGNATS

MARTELL” ESTELLER I JUAN PERDEN LA IMBATIBILITAT EN LA FAIXA


Tot i que per la llenya que reparteixen tenen una retirada als Mossos d´Esquadra desallotjant la plaça de Catalunya, us podem ben assegurar que aquest galifardeus de pilotaris estan ben indignats. No podia ser d´altra manera! Indignats perquè el frontó té més forats que una pel·lícula de Nacho Vidal i es cau literalment a trossos; indignats perquè els nostres joves, que deixen bocabadada l´afició rival allà on van, encara han de viatjar lluny de casa per jugar en un trinquet en condicions; indignats perquè la Merkel vol convertir la Caixa Rural en un niu d´especuladors; indignats perquè alguns polítics es van fotre un dinarot de cal Déu a Xilxes amb l´excusa d´estudiar la construcció d´un trinquet del qual no n´hem tingut notícia. Tot i que, si ho penseu bé, tot lliga: si a Castelló tenen aeroports sense avions, a Vila-real biblioteques sense llibres, a Benicarló tenim… pilotaris sense trinquet.Sota un cel gairebé tan gris com l´ànima d´en Felip Puig en donar l´ordre de desallotjar la plaça de Catalunya, es disputà la sisena jornada de la Lliga de la Faixa. Una jornada que tot i transcòrrer en un frontó desert i buit – metàfora local de la plaça esmentada – va ser de les més espectaculars i en què es produí la sorpresa de l´any: la derrota de “Martell” Esteller i Juan davant una de les parelles – en teoria – més fluixes del campionat: Franjo i Carlos. El lideratge podria quedar, doncs, en mans de Peña i Lo flaret si guanyen la partida pendent a Xeto i Xarli.

La jornada es presentava d´allò més descafeïnada. Però a les postres esdevingué tot un espectacle que començà amb el recital de Tito i Garrido, que guanyaren sense problemes a Kanell Màgic Karce i Xatet per 31 – 16. Es veu que Tito tenia pressa per anar de comunió i començà a repartir manrons a tort i a dret de manera que els Mossos d´Esquadra al seu costat semblaven els Teletubbies. A més, la compenetració de la parella és total i Tito va saber rematar les pilotes tovetes que li arribaven restades d´un Karce molt forçat per la treta d´un gran José Garrido, que s´enroscaven s´enrocaven i no hi havia forma humana de treure-les de la paret. Amb aquesta victòria Tito i Garrido tenen pràcticament garantida la presència a les semifinals.

Karce i Xatet són l´altra cara de la moneda. Tot i alguna deixada màgica del Kanell i algun bot i volea espectacular del Xato, continuen errant massa de tal manera que van deixar que aviat els rivals se´ls escaparen de quatre punts; una diferència que augmentà en el tram final de la partida en què a poc a poc anaren perdent l´esperança. Cinc derrotes de cinc els ha convertit en les Ventafocs de la Faixa.

La sopresa del campionat la protagonitzaren Franjo i Carlos en derrotar contra tot pronòstic per 31 – 29 a “Martell”Esteller i Juan, que romanien invictes. Un Esteller tocat del turmell dret i un Juan desconegut i fora de la partida que arribà a comptabilitzar fins a 11 faltes de treta, donaren massa vida a Franjo i Carlos, que a poc a poc s´ho anaren creient. Franjo, que tornà a trobar-se l´esquerra, aconseguia d´aguantar-li el piloteig a Esteller en un ball de bastons del qual la Guàrdia Urbana de Barcelona en podria aprendre bona cosa. Per la seua banda, Carlos, que ha millorat la treta i el seu rendiment ostensiblement, li féu al número 1 fins a quatre punts directes de treta. I aguantà l´embranzida final d´Esteller com un campió.

El “Martell” i Juan anaren a remolc tota la partida i quan volgueren reaccionar ja era massa tard. Tot i que a punt estigueren d´aconseguir-ho. Però, quan amb un punt de partida en contra Esteller només havia de rematar una pilota que venia penjada i molla com una figa per a igualar el marcador, la va estampar contra la xapa, retrobant-se amb la derrota gairebé un any després.

Esteller no eixia derrotat del Coromines des d´agost de 2010 quan va perdre la final del II Torneig Ciutat de Benicarló en companyia de Jon contra la parella de Tírig, José i Cristian. Poc acostumat a la derrota, Esteller, l´home tranquil, demostrà que és tot un cavaller en acceptar la desfeta, oferint facilitats als rivals fins i tot amb el marcador advers, i sense abusar de la inexperiència del debutant Carlos. Però sobretot sobretot, tenint molt clars els motius de la derrota, sense necessitat de preguntar-se com altres pressumptes esportistes ¿Por qué?

6ª jornada

Garrido I Albert vs Karce I Xatet……………………………….31 / 16

Esteller I Juan vs Franjo I Carlos……………………………….29 / 31


Posició


PJ

PG

PP

Punts

1

Esteller / Juan

6

5

1

16

2

Peña / Senar

5

4

1

15

3

Garrido / Tito

5

3

2

11

4

Manyà / Rafa

5

2

3

9

5

Franjo / Carlos

5

2

3

8

6

Xeto / Xarli

3

1

2

5

7

Karce / Xatet

5


5

4





dimarts, 24 de maig del 2011

La VI Trobada d'Escoles de Pilota de Castelló, tot un èxit



Després de tot l'any, on les Escoles de Pilota de la Província de Castelló estan trobant-se en les diferents localitats on hi han clubs de pilota, la competició està arribant a la seua fi.


Aquesta vegada el desplaçament ha arribat fins el nord de la província. Benicarló va acollir a les escoles de Xilxes, Borriana, Almassora, Torreblanca i Onda. Al voltant de 60 xiquets van desplaçar-se amb els seus pares i mares i monitors dels clubs fins més enllà de la serra d'Irta.


Des de les nou i mitja, van desenvolupar-se en el CEIP Eduardo Martinez Ródenas, les partides de les diferents categories de prebenjamí, benjamí, aleví i infantil. Les vuit pistes que es van muntar en el pati de l'escola i el minitrinquet que hi ha en el centre, van ser els llocs on van jugar tots els xiquets que van desplaçar-se fins Benicarló.


Baix un sol que ja recordava el ple estiu, els jutges del Club benicarlando Arrea-li bona, van cridar el “va de bo” perquè les partides s'iniciaren i la pilota de badana començara a rodar.


En el minitrinquet després de tota la competició el podi d'honor va estar coronat com a guanyador en el prebenjamí Carles Carceller, segon Joel Mercader i el tercer qualificat Marc Villamón.


També en aquesta instal·lació van estar jugant la categoria de l'any 2003 Finalment va acabar amb Pablo Álvaro con guanyador i segon i tercer en els noms de José Antonio Gomis i Borja Salvador.


Ja en les pistes de Raspall del pati de l'escola, poc a poc els grups de la resta de categories , anaven avançant en els seus enfrontaments, fins quedar establerts les diferents fases finals, amb els quarts de final i les semifinals.

En la categoria 2001-2002, després d'uns grans enfrontaments entre els classificats amb cops de gran qualitat i una lliuta per cada punt que a mnés d'un acabava per ofegar. Finalment el quadre de qualificació va estar encapçalat per Raul Tel, segon Javier Muñoz, tercer Gerard Giner i en quart lloc Sergi Alemany.

Pel que fa a la categoria b999-2000, cal destacar a l'escola de Xilxes on dos dels seus jugadors van arribar a la final. Va ser Ivan Torres qui es va emportar la victòria, després de superar al seu company Javier Cabrera, en tercer lloc va quedar el benicarlando Jose Antonio Ochando i en quart lloc el jugador de Borriana Adriano.

L'últim dels enfrontaments van ser els de la categoria 1997-1998. El pòdium va estar encapçalat per Damián Ibáñez, segon Daniel Carrasco, tercer Juan Soler i en quart lloc Adrián Pérez.


Així va passar tot un matí de germanor i convivència entre els diferents clubs de pilota de Castelló. Cada trobada que es realitza va demostrant, com mitjançant el treball i la il·lusió que estan posant cadascun dels clubs, s'està tornant a fer vibrar amb el nostre esport més autèntic i genuí als nostres xiquets i xiquetes.

dimarts, 17 de maig del 2011

EL FRONTÓ ES VESTEIX DE DOL

CANVI DE LIDERATGE I PRIMERES VÍCTIMES A LA LLIGA DE LA FAIXA


Si sou persones informades i compromeses, direu: és clar, de dol perquè com el Coromines és un institut i dilluns se celebrava una jornada de dol per l´ensenyament públic… I si no ho sou, pensareu: és clar, de dol perquè com aquests carallots de pilotaris són uns comunistes d´Al Qaeda que encara duen el dol per la mort de Bin Laden… Doncs no! Ni una cosa ni una altra. Diumenge ens vam vestir de dol perquè el frontó comença a dictar sentència i la Faixa compta ja amb les primeres víctimes. En una jornada trepidant, farcida de sorpreses i amb tot de resultats apretats, Martell Esteller i Juan van prendre el lideratge a Peña i Senar, lo Flaret, per tal de no amollar-lo.


La primera sorpresa de la jornada va deixar les primeres víctimes. Xeto i Xarli s´imposaren per 31 – 28 a Kanell Màgic Karce i Xatet, que amb quatre derrotes tenen menys futur a la competició que Belén Esteban a “Saber y Ganar”. Xeto i Xarli es van posar per davant des de bon principi a base de pilotejar i d´impedir el punt directe de KMK. A més, Xarli millorà considerablement la treta i a poc a poc i a base de fallar menys que els seus rivals van anar fent forat. Malgrat tot, Kanell Màgic i Xatet van estar a punt de protagonitzar la remuntada en el tram final de la partida. Però la parròquia cadufera pogué confirmar que Xeto té sang a les venes i que el caràcter li eixí en el moment més oportú per defensar el seu avantatge.

En la segona partida, segona sorpresa. Garrido i Tito s´imposaren als gallets de “l´altra Faixa”, aquells que juguen pel 3r i 4t joc, Manyà i Rafa, també per 31 – 28. Als seus 76 anys, Garrido se´n va sortir a la treta, la qual cosa els permeté de posar-se sis o set punt per davant des del principi. Però Manyà, més calent que un dau, es va posar a repartir estopa a base de manrons i bots de braç fins a posar-se 27 - 23 a favor. I, en eixos moments crítics, difícils, quan als altres se´ls arrupeix el braç, és quan juguen els bons. I Tito, a base de punts llargs i suats – i amb alguna errada de Rafa, que és del Madrid – remuntaren i s´endugueren la partida. Al final, ovació de l´escàs públic assistent i “happening” de Garrido.

En l´última partida, el lideratge estava en joc. Peña, The Wall, i Martell Esteller, es trencaren la cara durant una partida apassionant, ben assistits pel Flaret i Juan, que té un cop de bragueta més perillós que el del president del FMI. Peña i Senar anaren sempre per davant fins al tram final, en què Esteller, es posà a manar fins a endur-se la partida per 31 – 29. Peña i el Martell desplegaren un joc espectacular que demostra que avui en dia són els amos i senyors d´eixe carxofar que és el frontó del Coromines.

Resultats 5ª jornada


Peña I Senar vs Esteller I Juan (7ª jornada) 29 / 31

Karce I Xatet vs Xeto I Xarli (4ª jornada) 28 / 31

Manyà I Rafa vs Garrido I Albert 28 / 31



Posició


PJ

PG

PP

Punts

1

Esteller / Juan

5

5


15

2

Peña / Senar

5

4

1

15

3

Manyà / Rafa

5

2

3

9

4

Garrido / Tito

4

2

2

8

5

Xeto / Xarli

3

1

2

5

6

Franjo / Carlos

4

1

3

5

7

Karce / Xatet

4


4

3


dimarts, 10 de maig del 2011

EL FRONTÓ DEL COROMINES, ÚLTIM RECER DEL TRELLAT VALENCIÀ

ELS DOS EQUIPS DE GALOTXA ES CLASSIFIQUEN PER A LA FASE ELIMINATÒRIA

EN EL TROFEU INTERPOBLES


En un món del revés en què els premis Nobel de la Pau dirigeixen assassinats selectius, en què els corruptes augmenten les seues majories absolutes, en què els aeroports funcionen sense avions i les biblioteques sense llibres, en què els hómens – que són els que més farten – continuen sense parar taula i sense escurar un plat ni de casualitat, el frontó del Coromines sembla ser l´únic lloc de seny en molts quilòmetres a la redona. Ací després de l´1 encara va el 2, i després d´un dia ve un altre; en altres paraules, els favorits continuen guanyant les seues partides i la resta fan el que poden!


Però abans de reportar tot allò esdevingut al malmés frontó local, i seguint la línia editorial recentment encetada que copia el model de la Televisió Pública Valenciana, continuem posant aquelles notícies que més ens interessa al principi de tot. No, no s´ha mort cap bisbe ni s´ha beatificat cap feligrés de pro (almenys que sapiguem). La notícia és que els dos equips de galotxa del poble s´han classificat per a la fase eliminatòria del Trofeu Interpobles El Corte Inglés. I això que només es classificaven els quatre primers de cinc que en tenia el grup!

Dissabte, la parròquia cadufera es desplaçà en massa fins al trinquet d´Onda per a viure dos duels a cara de gos. El Benicarló B (Jon, Èric i Mañes, que és del Madrid) s´enfrontava al Torreblanca. Tot i perdre per 70 – 50, els cadufers obtingueren la classificació després d´un duel apassionant i fins i tot polèmic després que la pilota quedés aturada entre els seguidors benicarlandos (o entre les seues motxilles, d´ací la picabaralla) i que algun torreblanquí descontrolat oblidà d´ensenyar-li al fill que un esportista és aquell qui a més de guanyar també sap perdre. I que hi ha maneres i maneres de dir les coses i d´anar per la vida. Vista la manera d´actuar, no descartem que aquest butxaques siga del Madrid! D´una altra banda, el Benicarló A (Xeto a la ferida, Xatet, Peña i “Martell” Esteller) va perdre davant els amos del trinquet, l´Onda A, per 70 – 45. Tot i això, per aquelles circumstàncies de la vida, també obtenen la classificació.

I fent cap ja a n´eixa bassa d´oli, fortí del poc trellat que ens queda als valencians, que és el frontó del Coromines, la lògica tornà a imperar. Així, en la primera partida, els grans favorits, Esteller i Juan, tornaren a guanyar, aquesta vegada a Tito i Garrido per 31 – 29, tot i que amb més problemes dels previstos. La cosa anà igualada fins al final i amb el puntet obtingut, Tito i Garrido mantenen intactes les opcions de classificar-se per a les semifinals. Les tres properes partides, contra rivals directes, els hi seran decissives. Destacar el cara a cara entre els punters Juan i Garrido, dos il·lustres veterans, que tornaren a demostrar que al gat vell no li cal cascavell.

En el segon enfrontament, també guanyaren els favorits, Peña i Senar, lo Flaret, tot i que amb més problemes dels previstos, a Franjo i Carlos per 31 - 28; una parella aquesta que com el meló de moro, millora tal com s´apropa l´estiu. Res té a veure aquest Carlos amb aquell xiquet parat que a la primera partida es menejava menys que el bigoti d´Aznar. Estigué viu, perillós a la treta i decissiu en la rematada final. I això els permeté d´arribar fins a un ajustat 27 – 27; moment en què Peña, ferit encara de la batalla del dia anterior a Onda, digué “prou, s´ha acabat” i atacà el punt feble de Franjo, que té una esquerra menys fiable que la versió de la Casablanca sobre l´enterrament submarí de Bin Laden. D´inestimable col·laboració li va ser la mobilitat de Senar, que es meneja més que les lentilles de Jordi Pujol.

Per últim, els dos pelats del club, Manyà i Rafa, dos caps de polp ben avinguts, es berenaren d´un mos a “KMK Karce” i Xatet per 31 – 13. Un resultat capicua que pràcticament classifica els primers i denosta els segons. Com diria una mare, ni Kanell ni Kanoll. Ni Màgic ni res. Un desastre i avant! En lloc d´estovar els rivals com a polps per ablanir-los, van ser ells qui n´eixiren escaldats de l´olla. En fi, s´esperava més d´una parella que fallà massa i que es complica la seua classificació. Tot el contrari que Manyà, un pilotari més difícil de localitzar que Bin Laden, i un Rafa ambiciós que millora dia a dia i que va tenir el detall d´acudir al frontó sense els pantalons coents del Madrid que sol passejar pel poble.



Resultats 4ª jornada


Garrido I Albert vs Esteller I Juan 29 / 31

Franjo I Carlos vs Peña I José Senar 28 / 31

Manyà I Rafa Vs Karce I Xatet (7ª jornada) 31 / 13



Posició


PJ

PG

PP

Punts

1

Peña / Senar

4

4


14

2

Esteller / Juan

4

4


12

3

Manyà / Rafa

4

2

2

8

4

Garrido / Tito

3

1

2

5

5

Franjo / Carlos

4

1

3

5

6

Xeto / Xarli

2


2

2

7

Karce / Xatet

3


3

2