dimarts, 2 de setembre del 2014

ALTA TENSIÓ AL COROMINES

PEÑA CAU DAVANT QUERALT, DE LES VALLS, EN UNA PARTIDA CARDÍACA

Si vols guanyar-me, hauràs de jugar en primera”. Van ser les paraules desafiadores de Fran Queralt a Peña l´última vegada que es trobaren al frontó. I ahí el tenim, en 1ª divisió autonòmica (o nacional, segons es mire), junt a “Martell” Esteller i Senar, lo Flare. Així que duel de galls (no de gays, eixos juguen en altres lligues) al Coromines que resolgué, com sempre, a favor del de Les Valls. 

Ivan Peña, The Wall, començà com un tir.

El debut de Peña a la primera divisió va començar de cara. Fran no podia tornar les tretes marca de la casa, ràpides i baixes. I el cadufer es posà amb un avantatge de 17 – 2. El del camp de Morvedre es desesperava i maleïa el cel i tots els sants amb un vocabulari a crits que feia remoure les ànimes pietoses de la parròquia cadufera als seus seients ( i és que aquesta vegada hi havia cadires al frontó, en un fantàstic treball de coordinació per part de l´organització). Però a mesura que es desgastaven les costures de la pilota i el físic de Peña, potser un poc pujat de pes, Fran començà a pilotejar, a buscar-li l´esquerra de Peña, i a tornar-ho tot. Així que a poc a poc, i davant d´un Peña que s´anava desunflant per moments, Fran igualà la cosa a 33. I a 39. 


La parròquia cadufera, dividida entre els que ja veien “el bou a la dacsa” i els que pensaven que “fins el rabo tot és bou”, veié com els dos últims punts i la partida caiguera del costat del visitant (39 – 41).

El sombreret. L´anàlisi tècnica de José Garrido
José Garrido, un jove octogenari que a la salutació de “com estàs” respon a uns valors inmillorables de l´última presa de tensió, opinava que la partida hagués pogut caure de qualsevol dels dos costats. Però que aquesta vegada, com sempre, caigué del costat del Fran Queralt este, que això és una paret i que difícil que és de guanyar, redei…  Ara, té un boqueta, un pic d´or, vaja… 



La parròquia cadufera naix, creix i es reprodueix.