dissabte, 28 de març del 2015

ARREA-LI BONA LOVES FALLERETES

Unes Falles més, el club de pilota valenciana Arrea-li Bona va tornar a perpetrar una partida entre els seus millors jugadors i algun convidat foraster, en aquest cas, Kevin de Borriol. 150€ a la xapa i un públic farcit de falleretes i fallers componien una parròquia cadufera pintoresca, festera i ressacosa.

Falleretes i pilotaris, tots envoltats de núvols i bafarades festeres.

Aquest nou Trofeu de Falles organitzat a mitges per Arrea-li Bona i la Junta Local Fallera aportà de bell nou la visita de Kevin, un esquerranet més trempat que un gínjol, de veu aflautada i bragueta demolidora, dur i combatiu, a qui se li féu molt curta la partida a 41. “Està ensucrat i en vol més” – es comentava entre la parròquia cadufera després d´una horeta de partida.

A Kevin se li féu curta la partida.
 Els jugadors locals, en canvi, repetiren el guió d´altres dates festives i es desunflaren com nines de plàstic de mitan partida cap avant, en especial la parella de rojos (Peña i lo Flaret). Peña ho donà tot, sí, però la nit anterior als casals, i no va ser el pilotari dur i contundent d´altres ocasions. El seu cop més letal va ser la bafarada que gairebé tomba d´esquena les falleretes i fotògrafs que se li van acostar al final de la partida. Senar va estar més discret i menys elèctric que mai, apagant-se a mesura que els blaus se n´anaven al marcador.

Sí, sí, la foto molt guapa, però...

Cristian i Kevin s´endugueren la partida (41 – 31) desplegant un bon joc. Kevin ho lluità tot i embadalí l´afició amb alguns cops de bragueta realment poderosos. Mentres que el Martell, que jugava de punter, féu el paper de senyoret: arribà al frontó amb les mans a la butxaca, jugà la seua partida i se n`anà amb 100€ a repartir.


La poca afluència de públic i els badalls de les falleretes, més pendents dels pentinats que no d´allò que passava al frontó, assenyalen els reptes immediats de la nova junta directiva que ha assolit les regnes d´Arrea-li Bona: acomboiar la parròquia cadufera, omplir el frontó i fer que la pilota torne a tindre un espai i un temps propis a Benicarló. 


El fotògraf, fotografiat.