dimarts, 13 d’abril del 2010

El 25 d'abril, la gran final.


SUAREN SANG!

Suaren Sang! No parlem de l´últim fitxatge del Yokohama Marinos. Ni tampoc de la setmana de passió, tot just acabada fa uns dies. És només una metàfora per què us feu la idea de com van haver de patir alguns pilotaris per guanyar algun quinze diumenge passat al frontó del Coromines. Llagues a les mans els eixiren a Xatet i Tufarret de tan colpejar la pilota davant Bruno i Xeto, que ho tornaven tot. I el fetge per la gola tragueren Manyà i Tito per sumar algun quinze davant els seus antics deixebles Jon i Esteller, que tornaren a demostrar que junts són més perillosos que l´equip de waterpolo dels gremlins.

Profia amb cert morbo entre Manyà i Tito – que tornaven a jugar junts després de molt de temps – contra Jon i “Martell” Esteller, que saltaren a la pista més pitos que un abadejo disposats a berenar-se als qui en temps ja gairebé inmemorials els donaren alguna lliçó de pilota. Mestres i deixebles s´enfrontaven en una profia en què les travesses més optimistes per als primers només els suposaven capaços d´estar a temps a casa a l´hora de dinar. I és que en una partida prou descompensada, Jon i Esteller tornaren a deixar clar a la resta de pilotaris que sovintegen el frontó qui són els amos d´eixe carxofar anomenat Coromines. Tot i que des del primers punts de la partida ja es veia venir que Tito i Manyà tenien menys futur que l´esteticien de Bob Esponja, el públic els va reconèixer la gosadia d´enfrontar-se als dos joves cracks. Si, com deia algú al bloc d´Arrea-li Bona, la màxima d´un mestre és que l´alumne siga millor que ell, cal felicitar a Tito i Manyà perquè han acomplit els seus objectius amb escreix. Perquè el repàs que els van fotre (31 – 9) els “jovenelos” va ser de por! Ara bé, a l´abast de pocs pilotaris està fer 9 quinzes a una parella, Jon i Esteller, que tornaren a demostrar la seua superioritat abassegadora en el frontó a mà benicarlando.


D´una altra banda, Xatet i Tufarret aconseguiren l´últim bitllet disponible per a les semifinals. I això només després de véncer 31- 24 a uns Bruno i Xeto que, contra tot pronòstic, van comandar la primera part de la partida i se´n van fer els amos. De bon principi, Xatet fallà algunes tretes i Eric – a qui li està costant un poc més del compte recuperar el seu nivell de joc – errà massa en intentar resoldre els quinzes per la via ràpida. Açò i la seguretat de Bruno al rest i els recursos de l´ambidextre Xeto, els va fer mantindre opcions de victòria fins a ben entrada la partida. A la fi, l´encert de Xatet en la finalització d´alguns punts i la dreta totpoderosa de Tufarret – ja assossegat amb cert avantatge al marcador - els va donar la partida i el passe a les semifinals de la Lliga de la Faixa.
Sols ens queda convidar-vos a la fase final del campionat, el cap de setmana del 25 d'abril, data molt significativa per tots els valencians, es lliurarà la batalla entre les millors parelles de Benicarló.

RESULTATS DIUMENGE 11 D´ABRIL
Xatet i Tufarret vs Bruno i Xeto 31 – 24 (ajornada)

Jon i Esteller vs Manyà i Tito 31 – 9 (profia)

Jon I Tito vs Esteller I Garrido 29-31



CLASSIFICACIÓ DEFINITIVA DE LA LLIGA DE LA FAIXA.
PJ PG PP Punts
1 Esteller i Xarlie 6 6 0 6
2 Jon i Òscar París 6 5 1 5
3 Franjo i Karce 6 3 3 3
4 Tufarret i Xatet 6 3 3 3
5 Manyà i Òscar Nos 6 2 4 2
6 Garrido i Tito 6 1 5 1
7 Bruno i Xeto 6 1 5 1

30 comentaris:

Anònim ha dit...

Com que es borren comentaris (i no per ofensius) torno a exposar per damunt una opinió anterior.
Tremenda pallisa dels jovens als veterans, per als qui tenien dubtes.
Per lo vist, la veterania i mala llet s'han fet vigents, però sense saber jugar no serveixen de res.
Avore qui se menje ara les paraules.

pd. podeu borrar de nou el comentari si penseu que s'ha ofés a algú

Anònim ha dit...

Com que es borren comentaris (i no per ofensius) torno a exposar per damunt una opinió anterior.
Tremenda pallisa dels jovens als veterans, per als qui tenien dubtes.
Per lo vist, la veterania i mala llet s'han fet vigents, però sense saber jugar no serveixen de res.
Avore qui se menje ara les paraules.

pd. podeu borrar de nou el comentari si penseu que s'ha ofés a algú

Anònim ha dit...

Pa ser mestre no calia tenir estudis?

Anònim ha dit...

Molt bo el comentari anterior, és possible que l'haiguen borrat? És de vritat, ni Manyà ni Tito no saben jugar a pilota. Només ho saben fer Jon, Erik i Esteller. Ademés Jon i Erik són molt guapos. I Esteller tamé. Lo que passa es que no tinguen en qui jugar al seu nivell i que no saben jugar en gent que no està al seu nivell per passaro bé. És el que passa quan eres massa competitiu. Que anem a fer. Segur que quan vaiguen a jugar als campionats federats ho guanyen tot. Son els millors de la Comunitat Valenciana.
Vixca Erik, Jon i Esteller.

Anònim ha dit...

Una mica de relaxxx. Tot i ser una profia perduda des de l'inici, cal dir que les proteccions estaven mal ficades, les ratlles del frontó anaven amb els millors i el sol donava els ulls sempre quan li teníem que pegar nosaltres.
Està molt clar que els joves han progressat tant que estan en un altra divisió. Però cal que continuen jugant i ells ho demanen així. És per això que els vam profiar a mort. Va ser un ridícul, evidentment per nosaltres no. Però opinar és gratix (encara, jeje).
Us recomane no veure-ho tot des de la visió competitiva, amb bons i dolents, guanyadors i perdedors; sent del mateix equip és una mica contradictori.
De totes formes el punts que vam fer, van ser moolt treballats i merescuts.
Res més, continuem parlant, des del respecte i la tranquilitat.
Titot.

Anònim ha dit...

Jo estic amb tu, titot. No tot el món és capaç de fer-los 9 punts a n´eixa parella de cracks. Mooooolt per a vosaltres, valents!

I no cal tanta competitivitat. Que açò no és ni una SA, ni una SL ni la seu del Partido Popular. Ja ens fotem prou els uns als altres cada dia, per a fer-ho també nosaltres al frontó.

Salut, pilota, calma i bons aliments.

Lo fill secret de sarasol

Lo fill secret de sarasol

xatet ha dit...

Ostres, com està el patí!!!

Anem a vore si hi ha una mica de seny. Com tot en esta vida i més en els esports hi ha gent que destaque més, uns altres del munt i per desgràcia hi ha gent que li costa més. A mi els piques personals me la suden quatre pobles, però no, ficar a uns companys meus a la alçada del betun dient que no saben jugar, per què els que jugem ho fem per afició i es mereixen un respecte, només el fet de arreglar-te les mans i pegar-li a una pilota que pareix una pedra crec que te molt, però molt de mèrit.

A partir d'ahi ja ho he dit abans hi han de millors i pitjors, i els que ho fan millor han de saber motivar i no desmotivar als que no ho fan tant bé per a que progessen, per què sino anem cap a darrere i no cap avant. Ací som tots útils, el dia que em sentisca un inútil seré el primer que plegaré i espere que passe aixó després de molts anys.

Esta clar que hi ha gent l'agrada tirar llenya al foc, l'agrade tirar sal a les ferides i sobretot dir comentaris sense donar la cara. Cadascú té la seua opinió i es respectable per supost i crec que parlant la gent s'enten i seria bo que tots i totes ferem una mica de pedagogia positiva sobre estes qüestions.

Vinga gentola, que vaja tot molt bé i a vore si es calmen eixos ànims tant caldejats.

SALUTS PER A LA PENYA EL XATO!!!! (objectiu cumplit i ara a vendre cara la nostra pell)

Per cert, el cronista com sempre se'n surt per la tangent.

FABULÓS!!!!

Anònim ha dit...

Soc el que amaga la cara.

Dic el que me va pareixer vore a trinquet. Un 31 a 9 és una bona pallissa, i aixó no crec que siga cap falta de respecte cap a ningú. Si contesto en aixó de "callar boquetes" és perque en anteriors comentaris es va dir així i ningú va protestar.

Es graciós que es critique el fet de ser competitiu quan tots els que salten al frontó tenen ganes de guanyar. O NO? I crec que aixó és un fet positiu perque així tots milloren.

Les ganes de guanyar signifiquen ser competitiu o s'ha de dir d'un altra manera?

S'han sentit crits d'alé al frontó tipo "que vinga Genovés" i alguna que altra protesta per ansia de guanyar?
No forma part d'aquest món pilotari la competició?

Per finalitzar. No crec que l'ambient estiga tan caldejat com diu Xatet. A no ser que caldejar siga dir coses objectives.

lo fill secret de genovés

Anònim ha dit...

Erik, Estellés o Jon, no se quin dels tres està escrivint des del resentiment, però encara heu d'aprendre molt de la vida. Si continueu així aneu a quedar-vos més sols que la una, ara que, com esteu acostumats a tenir-vos l'un a l'altre i Estellés ha fet migues amb els bessons, sembla que la resta del món us la porta fluixa. Vosaltres mateixa. Sembla mentida que agraïu d'aquesta manera el fet que se us obrira la fortuna de descobrir que éreu bons jugant a pilota ja que sense la iniciativa de poder jugar a pilota que us va donar la fundació del Club Arrea-li bona no sé si tindrieu algun esport on sentir-vos com ara esteu d'orgullosos. Heu d'entendre el posicionament de la gent que us continua donant suport a pesar de discrepar em com sou com a persones. Arrea-li bona va sotrir com un intent de recuperar una tradició, de fer país. Teniu dret a ser com sou i a continuar així però, penseu que la vida és llarga i que algun cop podeu necessitar els demés per alguna cosa. Sigueu més humils, com a persones la humilitat us farà crèixer. De partides n'hi haurà moltes a la vida i si ara guanyeu en podeu perdre d'altres. Si us heu sentit humiliats i no us va agradar pagar amb la mateixa moneda no està bé. Però sembla que la vostra objectivitat és l'única que veieu, us esteu carregant una història que va començar amb una colla d'amics on se us va acceptar i ara no s'entén res del que passa.
Pareix que sou els únics que no vau entendre la parida de callar boquetes. Clar sou molt jóvens, això s'ha dit tota la vida entre amics i no s'ha ofés ningú, però amb vosaltres no es pot dir res i vosaltres demaneu llibertat per dir el que primer penseu sense pensar en les responsabilitats dels vostres comentaris.
Res més i gràcies per tot.

Un que és un malparit.

xatet ha dit...

Fill secret de genovés esta clar que tothom vol guanyar jo el primer i fins a cert punt ser competitiu ajuda a superar-se a un mateix. Però com totes les coses de la vida hem de saber trobar un punt d'equilibri per a tot, ni massa ni tant poc.

Jo per exemple quan juge amb una persona competitiva intente apendre del seu joc per a millorar el meu. Però una competitivitat excesiva d'una persona que siga molt exigent pot arrivar a que una altra persona que no estiga a la seua altura de competivitat es considere tant inferior que pot acavar desmotivant-se i pense que aixó es molt roïn; eixa reflexió és molt important per al joc per parelles pel fet de que no juge un sol i la parella ha de funcionar com un sol cos i ànima.

Estaràs d'acord amb mi que apendre a estar centrat en este joc és tant important com ser competitiu, tot té el seu grau d'importància tambe el saber guanyar i el saber perdre.

Quan vullges podem parlar d'estes i altres qüestions fent una cervessa que segur que ens coneixem i hem coincidit en molts llocs.

SALUT

Anònim ha dit...

En cap moment he comentat. I en cap moment he dit que no vullga jugar contra els no tan jovenelos, perque aquestos han sigut la arrel de que natros aniguem pujant de nivell. En el anterior torneig per parelles, van ser ells els que ens van donar guerra, no vam pasar ni de semis.
I en cap moment vull ofendre a cap jugador per el joc que nosaltres demostrem que tenim. Tots som companys i ho respecto.

Esteller

Anònim ha dit...

Hola a tots i a totes, priemer de tot dir a tota esta colla d'anonims que si volen tapar-se la seua identitat estan en el seu dret pero no fa falta que jugen en la dels demes. Quan jo em tinc que defendre posare el meu nom(com ara), i soc el primer que si me de queixar utilitzare les reunions per donar la meua idea en precs i preguntes.
Qui vulga que seu crega, pero a qui se parle sense saber.



Jon.

Anònim ha dit...

Vetarano 1, veterano 2 o veterano 3, no sé qui dels tres veteranos ha escrit eixe cometari sobre portar-la fluixa i quedar-se asoles, però crec que va una mica desencaminat. No soc cap dels tres i crec que caldria que et disculpares amb ells per comentaris com: "heu d'entendre el posicionament de la gent que us continua donant suport A PESAR DE DISCREPAR COM SOU COM A PERSONES".
Que collons significa eixa frase? Eixa frase va enverinada i sino rellegiex-la i te'n adonaràs.
Saps tú que es la humiltat?
En cap moment he vist alardejar de res a cap dels bessons ni a Esteller i els fots a parir.
Si tens problemes amb ells solucionals en persona i recupera la seua amistat, que tú en saps de lluitar.
A vore si entens que la mateixa parida que tú vas soltar la puc utilitzar jo, o és que no tinc dret? O es que tan sols tú pots utilitzar parides? O es que tan sols tú entens les parides i jo no?

Un consell, pot ser deuries ser un poc més humil i disculpar-te amb Jon, Eric i Esteller.

Un que es un fill de puta.

Anònim ha dit...

A veure, primer dir "que la cosa no està tan mal!!" i que no nos embauquen".
Tots tenim part de raó, els uns i els altres em anat fent i moltes vegades s'han anat creant friccions no resoltes i ara estan sortint a la llum.
És innegable que el futur és dels joves, de la mateixa manera que és innegable que açò és real per la iniciativa dels treintañeros que estem fets uns joves.
Per tant, retornem el camí, lluitem per aconseguir tornejos per als joves fora del poble o que vinga gent de nivell al poble i poc a poc anirem superant esta situació; que dit siga de pas continua basada en una competició per veure quí té la raó més estupenda.
Des del meu punt de vista tota per vosaltres; jo continuaré sumant i fent que la pìlota siga cada vegada més representativa en el poble. I aixó, s'aconsegueix treballant, fent els cartells, actualitzant el blog, anant a les reunions, jugant profies impossibles, portant l'escola de pilota, ajudant els dies de la competició i un llarg, etc.
Salut i pilota.
Titot

Xorx ha dit...

després de donar-li una llegida a tots els comentaris, penso que tot són opinions sobre diferents realitats, i que per a mi totes són vàlides per fer de la pilota una realitat cada día més important. Així que m'alegro molt de que la gent diga la seua i que no tots siguem del mateix parèixer.

Canviant de tema, volia donar a coèixer una nova modalitat de pilota valenciana que ens vindrà properament i que si algú es motiva i vol començar a practicar tindrà futur en aquest món. Es tracta de la One-wall, és una modalitat de pilota internacional, que es juga en tot el món. Al país Basc ja han començat a practicar i competir en aquesta modalitat i des de la Federació ja han començat a moure fils per tal de donar a conèixer aquest joc. És la modalitat de pilota que vaig vore durant el viatge als EEUU. Els campions mundials d'aquesta modalitat són els americans, la pàgina web de la Federació Americana de one-wall és http://www.ushandball.org./
I si voleu vore com es juga, podeu vore diferents videos a Youtube, i un d'ells pot ser éste:
http://www.youtube.com/watch?v=VFuMaviVvmU&feature=related
Vinga, a vore si algú s'anima a practicar aquesta modalitat i es crea una secció de one-wall en el club. Ara ja no hi han excuses com que la pilota fa mal.
Ànim a totes i a continuar opinant.

Anònim ha dit...

Osti quina modalitat més curiosa.
Es com fronto de carrer.
Estos yankis o absorveixen tot, hi ha que vore.

Anònim ha dit...

Iep bon dia per la vesprà!

Ahir al final no vaig poder anar a la reunió (la culpa, als orelluts que van molt lentos per a tot!). Per a este cap de setmana hi ha cap esdeveniment o tenim festa?

Au cacaus!

Òscar

Anònim ha dit...

A la final, poseu l'himne!

http://www.youtube.com/watch?v=0kZCVSwpyms

Anònim ha dit...

Uauuuuuu..com està el blog..Vaja jo feia uns dies que no entrava..entro per veure la extraordinària crònica del mestre Franjo i m'he trobat en el patí molt revolt...
D'una banda crec que és una llàstima i una pena que la gent tinga que tirar-se les coses en cara mitjançant el blog i l'anonimat..quan seria molt més fàcil sentar-se i com diu el xatet arreglar-ho amb una cervesa i amb diàleg..Tot i això..crec que el que realment importa de tota aquesta història és el fet de fer pais, de crear escola, de recuperar un esport oblidat i per suposat de jugar i divertir-nos plegats..i això no lleva que en el frontó la cosa puga caldejar-se..però senyors si som esportistes i escoltem el que diu El senyor Garrido ens adonarem de que les paraules, els desafiaments, els piques, les mirades creuades...tot això ha de quedar-se al frontó! Extrapolar la ràbia de guanyar un punt i dir quelcom, de celebrar amb el puny un punt, de discutor amb el rival perquè tarda una hora en fer la treta..tot això ha de quedar-se en el frontó i un cop dutxats tornar a mantindre l'explèndit ambient que hi ha entre tots els membres del club. Es`tà clar, que el passat és qui forja el present..i més clar és encara que el present acabarà construint el futur..per aquest motiu són igual de necessaris i importants els que es reuniren per primera vegada al marqués a foter-li pilotades, com els joves que han donat un salt de competitivitat i qualitat brutal, com els joves que cada vesprada o cada matí tracten de gaudir descobrint i jugant a aquest; el nostre esport. Vinga ànims a tots i a veure si podeu resoldre aquests petits conflictes que segur tots sortirem guanyant.
Agut

Anònim ha dit...

Hmmmm!

¿Un cop DUTXATS tornar a mantindre l´esplèndid ambient que hi ha entre tots els MEMBRES del club?

Què insinues, Agut? Que alguns pilotaris queden per a dutxar-se junts? Que les coses es caldejen a les dutxes quan a algú li cau la pastilla de sabó?

Hmmmm!

Bueno, si quedeu per dutxar-vos junts ja avisareu.

Hmmmm

Lo fill secret de Sarasol

PD: a algú li agraden les pel·lícules de gladiadors?

Anònim ha dit...

L'important de tot es lluitar, fer país, evitar que clausuren TV3, Benicarló en Valencià, reflotar Nicaragua, etc, etc, etc ...

Ostia perdó, m'he equivocat de blog.

Un despistat.

Anònim ha dit...

Lo de la pilota era aquí?

El de antes.

Anònim ha dit...

i tancar a garzon?

Anònim ha dit...

Lo fill secret de sarasol surt de l'armari!!

Una pastilleta de sabó.

Anònim ha dit...

A ver si tanto hacer país perdereis fuerza para jugar a pelota.

Rita Barberá

Anònim ha dit...

ni tòxics ni perillosos.
Que estàs fet un antrax!!.

Anònim ha dit...

Castor no!
Molinos ya veremos.

Anònim ha dit...

Fem un país de badana amb el cuir de la pell dels que lluitem sense descans.
Pilota és país, país és pilota. Fes país! Juga i fes país. Paeix el fet de fer país.

Quin país he de fer?
No importa, el que tú vullgues, o el que et t'obliguen a fer...i a ferir.
Però si jo vull xuar i res més.
Doncs a xuar i a suar, però la obligació tindràs,i encara que no vullgues et fotràs.

un que fa país.

Anònim ha dit...

Vaja algun pilotari-aficionat mig jubilat i mig retirat te més ganes de tocar pilotes fora del frontó que dintre.
Un que no es traga als falsos que diuen que fan país.

Anònim ha dit...

Ie ja esta be del rollo del país.
Dieu quin país que tinc el dubte.
Que feu Espanya?