dimarts, 30 de març del 2010

La faixa ja té semifinalistes















Remuntades espectaculars, partides a cara de gos, duels entre germans i emoció a punta pala durant la sisena i última jornada de la Lliga de la Faixa disputada el passat diumenge 28 de març.


Quatre parelles es disputaven dos llocs a les semifinals – els altres dos ja tenen propietaris: Esteller/Xarlie i Jon/Òscar París – la qual cosa dugué nombrós públic fins al Coromines disposat a animar aquesta colla de pilotaris ateus i descreguts que preferiren acaçar-se a pilotades al frontó que acompanyar els fillols a beneir la palma, el diumenge de Rams. L´heretgia pagà la pena, vistes l´emoció i la qualitat de molts dels quinzes disputats.

La primera partida enfrontava a Manyà i Òscar Nos vs Franjo i Karce. La derrota o la victòria suposaven l´eliminació o el passe a semifinals per a qualsevol de les dos parelles. S´albirava, doncs, una de les partides més decissives de la jornada. Però a poc a poc, la treta poderosa de Franjo, que punt rere punt li buscà l´esquerra a Manyà, i el canell màgic de Karce, que feia impactar la pilota arran de xapa, els anà distanciant en el marcador. Manyà, molt obligat amb l´esquerra, no pogué desplegar el seu joc de dreta potent i segur en cap moment; i Òscar tingué moltes dificultats per a tornar les constants deixades de Karce. Tot i això, no donaren un punt per perdut i el 31 – 16 final potser siga un resultat massa escandalós en el comiat d´una parella, Manyà i Òscar, que han fet un joc de nivell durant tota la fase de lligueta. Franjo i Karce es classifiquen tercers per a les semifinals.

Sens dubte, la segona partida fou la més apassionant per diversos raons: el duel entre els germans Agut, tots dos amb fam de victòria; i sobretot per la càrrega simbòlica de vore enfrontar-se al mític José Garrido, que als 75 anys continua en actiu, i Xeto, la perla de la cantera cadufera, amb només 15 anys. Una diferència de 60 anys que no separa el passat i el futur de la pilota valenciana a Benicarló – això seria un tòpic-, sinó que uneix sobre la pista del Coromines dos períodes de tradició pilotaire a Benicarló, separats pel menyspreu i l´oblit de la cultura i les tradicions pròpies durant els anys més negres de la dictadura. Llagrimetes a banda, Bruno i Xeto, que encara mantenien opcions de classificació, comandaren bona part de la partida. Però a la fi, un Garrido espectacular a la treta que les posava pegadetes pegadetes a la paret i un Tito entregat – al qual no se l´havia vist la nit anterior per l´Arq (espai publicitari) i ben alimentat amb productes de la terra i de la Mediterrània– aconseguiren de remuntar la partida amb un ajustat 31-29. Potser aquesta vegada el jove Xeto, que jugà al rest durant alguns punts per aprofitar la seua esquerreta a la treta de Garrido, sí notà la pressió del públic que s´abocà de cor amb la primera victòria de la mítica parella de Rovell i Tito.

En la tercera partida, s´enfrontaren Esteller i Xarlie, els líders, que de tan sobrats que van comencen a fer nosa, contra Xatet i Tufarret, que aspiraven al quart lloc de la classificació. Conscients que encara els quedava una partida pendent que els pot donar la classificació, no tiraren el carro pel pedregar i jugaren amb calma, conscients de les seues opcions. Així, un Xatet segur a la treta i un Eric tornadoret, de bon principi plantejaren dificultats als líders. Però a poc a poc, Esteller tragué el seu martell al bot i braç, i Xarlie el seu llibre de jugades (baixetes, a la dreta i arran de xapa, bàsicament) i no donaren opció a Xatet i Tufarret, que s´ho jugaran tot contra Bruno i Xeto en partida ajornada. El resultat, 31 – 17.

Per últim, Jon i Òscar París, ja classificats, s´enfrontaren a Franjo i Karce en partida ajornada, en una prèvia del que segurament serà una de les semifinals. Aquests últims, sense tensió una vegada aconseguida la classificació, utilitzaren la partida com a banc de proves i descarregueren tot el joc sobre Òscar, conscients que surtirien escaldats del piloteig amb Jon. Açò deslluí la partida i impacientà el públic, que a la fi i amb bon criteri decidí d´abandonar el frontó i aprofitar per saludar els fillols que tornaven de sant Bertomeu amb la palma beneïda enlloc de seguir la corda a aquell parell de butxaques panxacontents (veieu fotos)!

RESULTATS DE LA 6ª JORNADA DE LA LLIGA DE FRONTÓ A MÀ PER PARELLES. LLIGA DE LA FAIXA.


Franjo i Karce vs Manyà i Òscar Nos
31 - 16

Garrido i Tito vs Bruno I Xeto
31 - 29

Xarlie i Esteller vs Xatet i Tufarret
31 - 17

Franjo i Karce vs Jon i Òscar París

21 – 31 (ajornada)

CLASSIFICACIÓ DE LA LLIGA DE LA FAIXA.
PJ PG PP Punts
Esteller i Xarlie 6 6 0 6
Jon i Òscar París 6 5 1 5
Franjo i Karce 6 3 3 3
Tufarret i Xatet 5 2 3 2
Manyà i Òscar Nos 6 2 4 2
Bruno i Xeto 5 1 4 1
Garrido i Tito 6 1 5 1

26 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei gent, el dia 9 voleu jugar? el dia 9 es divendres jeje

Èric.

Anònim ha dit...

El dia 11 si tot va bé es jugaria en el típic horari pilotaire la partida pendent de la lliga i que decidirà el quart classificat..a més i amb un poc de sort podrien fer-se algunes profies interessants per fer una jornadeta de pilota interessant..a veure que van dient els jugadors i s'engresquen per jugar..salut

Anònim ha dit...

Vale.

Èric

Anònim ha dit...

Jo m'apunte.

Esteller

Anònim ha dit...

Jo he pensat una partida que done expectacle. Jon i jo estem disposat a jugar, ara falte que dos mes vullguen jugar.

Esteller

Anònim ha dit...

ASTIAO!!!!!!!!
Jo ma punte.Ei, que si io xuo tamé puc donar espectacul. Io asoles pals dos vos puc.
Emilio José

Anònim ha dit...

Cap pilotaire passe pel Calvari avui??

Anònim ha dit...

La propera reunió quan serà???

Òscar

Anònim ha dit...

Quan es juga les semifinals i final?

Anònim ha dit...

Toto són preguntes sense resposta

Anònim ha dit...

Jo també m´apunto a les profies. Ja li preguntaré a Karçe a vore perquè com no sap fer servir l´interné no s´entera de res.

Franjo

Anònim ha dit...

Una partida per al diumenge es Manyà i Tito Vs Jon i Esteller

Anònim ha dit...

DESINFORMACIÓ 100%

Anònim ha dit...

Ixa partida seria un poc descompensada pero donaria que parlar en l'avantmatx.

Anònim ha dit...

lo descompensat es el madrid barça del dissabte.
La veterania, el sabé està, la mala llet i la picardia intentaran deixar el pavelló ben alt; i de passo, callar alguna boqueta.
La vida i la mort al frontó són molt dures i aquest domenge es veurà.
Cavallers, que guanye el millor.

Anònim ha dit...

Mooooooooolt.
Garridet.

Anònim ha dit...

Lo percal del domenge està que bull. Pareix que nya més espectatives si se juguen profies que amb la pijada del torneig per la faixa, el gaiato o la corbella. Ja mola, ja!
La joventut contra la vellea; veurem qui pot més.
Jo aposto pels vell, ja que si més no té mèrit, els van ensenyar el joc i ho van fer bé. Ja que la màxima d'un mestre és que l'alumne siga millor que ell. Feina aconseguida.
Vinga parella de valents, planteu-los cara al planter!
Visca la pedrera!

Anònim ha dit...

El unic que ha aensenyat als joves ha sigut el jove Garrido. I quan aquest home no estava a la pista nosaltres (els joves) em anat agafant la confiança al joc i passar-nos estius dia tras dia anan al fronto a entrenar sense falta de ningu no tan jove. I tots aquets dies de entrenament han donat els seus fruits, 3 joves en les 3 primeres posicions, no vull dir que els no tan joves no haiguen donat guerra, tot lo contrari. Per a nosaltres ha sigut tot un honor demostrar el que sabem enfrentant-nos a vosaltres i aixi aplican el estil de joc a la pista.

Anònim ha dit...

A vorer si mos aclarim, en la 3ª posició hi ha un parell de veterans amb artrosi als canells com Franjo i Karce.El tercer jove encara s´ha de classificar.

Per cert, Franjo i Karce busquen parella rival per al diumenge.Si hi ha algú que encara no tinga arreglà una profia que ho diga... i si no, a vorer els que ja en tenen una si em volen fer una altra.

Lo fill secret de sarasol

Anònim ha dit...

Jo no se com estará el partit de futbol, me pela els ous. Pero una partida de veterans contra Jon i Esteller está més descompensá que les mamelles de pamela anderson después de operarse.
ah! I no havia dit de quin costat estava descompensat però ara o dic: del costat dels joves.
Qui no ho vol vore està cego o seu fa. Ixe que diu que guanyarien els veterans deu de fer dos anys que no va a vore partides al frontó, o no ha vist les mateixes que la resta de gent.

I una altra coseta: per a ensenyar primer fa falta saber, i qui mes en sap (o l´unic que en sap) es Garrido.

emiliio jo´se

Anònim ha dit...

Fill secret de sarasol,
jo em referixo a les 3 primeres posicions del individual no per parelles.

Anònim ha dit...

i la humilitat ningú us la ha ensenyat?

Anònim ha dit...

Ah, vale!

Lo fill secret de sarasol

Anònim ha dit...

No en sabem d'humiltat, ensanyans tú que en deus saber molt.

xatet ha dit...

Buenas!!! estos sòn els resultats de les partides jugades el diumenge pel matí.

Partida aplaçada i última de la fase de lliga de la faixa.

Xatet-Tufarret Vs Cheto-Agut: 31 -24 Per tant la parella guanyadora d'eixa partida s'ha classificat en la quarta posició per a les semifinals.


Profies del dia:

Esteller-Jon Vs Tito-Manyà: 31 - 9

Garrido-Esteller Vs Tito-Jon: 31-29

Vinga salut a tots/es. Ens veiem en les semifinals i final del torneig!!!

Anònim ha dit...

Ostiah.

Tenieu raó, una partida mooolt compensada si. Com va dir aquell: "la veterania, el sabé està, la mala llet i la picardia intentaran deixar el pavelló ben alt; i de passo, callar alguna boqueta".
Vaig a fer una similitut amb l'anunci de Pirelli: la veterania i mala llet sense control no serveix de res.
Conclusió:me callo la boqueta.