dilluns, 29 d’abril de 2013

COMENÇA LA LLIGA DE LA FAIXAMOLTA CRESTA I POC POLLASTRE

Els pilotaris més veterans del poble, i els més joves, ja han encetat l´aparador que els permetrà lluir durant unes setmanetes en la galàxia pilotari local: la lliga de la Faixa. Tot i els entrenaments d´última hora i tant de gallejar les hores prèvies al debut, les parelles que acabaren competint en aquesta  primera jornada del mític trofeu cadufer s´espolsaren més el rovell de tants mesos d´inactivitat que altra cosa. Així que, com dèiem, molta cresta i poc pollastre.

Com no podia ser d´altra manera, és començar qualsevol competició de pilota valenciana al poble i posar-se a ploure. Encara com que dissabte a la tarde el vent es girà –de gregal segons el Xato i de mestral segons un que passava per allà – i es pogueren disputar un parell de partides. 

Foto d´arxiu: Peña, un dels grans absents.


La primera enfrontava a dos de les promeses del clubs i pressumptes gallets de la competició: d´una banda, Ivan Cheto, acompanyat a la ferida del mític Xato, i Àngel, lo nét de Tarsan, assistit per Sofian. Tot i que Cheto i Xato – no és un joc de paraules, es diuen així, de veritat – començaren comandant la partida, aviat les errades en la treta i la falta d´encert a l´hora de rematar els punts, anaren posant cada vegada més desficiós a Cheto, que acabà fallant més del compte i exigint poc a un Àngel cada cop més còmode al rest. Àngel, curtit per eixos frontons de Déu en la lliga autonòmica juvenil, li ponien totes i anà de menys a més. I Soufian demostrà que amb la seua dreta pot fer molt de mal davant. A les postres, 31 – 21 per Àngel i Sofian que es perfilen com una de les parelles més potentes de la competició. 


Foto d´arxiu: eixe és el nostre esperit. Lluitar cada bola, cada instant.

L´altra partida de la jornada enfrontà a Manyà i Agut, representants de la vella guàrdia, a Carlos i Franjo. Aquests dos aprofitaren que Manyà i Agut duen al damunt una capa de rovell de dos dits per fer un forat al marcador (11 – 2) de bon principi que ja fou inabastable per als seus rivals. Només un baixó en el joc de Carlos a mitan partida, fins aleshores seguríssim i contundent al rest, permeté a Manyà i Agut albirar esperances de remuntada quan es situaren a només 5 punts. Però fou un miratge i Carlos i Franjo sapigueren reaccionar i recuperar l´avantatge inicial per endur-se els tres punts per 31 – 22. Carlitos Sospedra, que el dia abans havia jugat per primera vegada en un trinquet en companyia d´Èric, és una altra de les perletes de la nostra pedrera que promet  lluir amb força intensitat en l´actual edició de la Faixa. 

Lliga de la Faixa

Àngel i Sofian – Cheto i Xato: 31 – 21
Carlos i Franjo – Manyà i Agut: 31 - 22

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hello. And Bye.