dilluns, 27 de maig del 2013

L´ESCLAFIT 2.0.

ARREA-LI BONA PERD, PERÒ NOMÉS UN POQUET


Dos adolescents, Sospedra i Èric, i un número, el 18. La Lliga de la Faixa és l´escenari on han pegat l´esclafit dous nous pilotaris cridats a fer el pas cap a la competició autonòmica només que estiren un pam. Perquè l´estiró tècnic i de joc, ja l´han fet. Si la setmana passada era Sospedra qui embadalia la parròquia cadufera des del rest, aquest cap de setmana ho ha estat Èric, qui junt amb Garrido, va deixar a 18 tot un campió local, Tito i el seu company Juan lo Pintor. El mateix tanteig que Sospedra li infligí en un fantàstic duel de rests a un altre jove gallet de la categoria, Àngel. Els més escèptics d´entre la parròquia habitual encara no tenen clar si estem davant l´esclafit d´una nova fornada de pilotaris o la davallada  de tot un mite local en hores baixes. 

El cap de setmana començava tanmateix amb una derrota agredolça en modalitat de galotxa davant un poble que simbolitza a la perfecció - encara que només siga pel nom - allò que un dia va ser la bombolla immobiliària valenciana: Manisses. Com molt bé declarava en el WhatsApp el president del club, Albert Rodríguez Agut, àlies Tito, "Hem perdut, però  només un poquet", referint-se a la categoria dels rivals. I és que fer-li 55 al Manisses ja és tot un mèrit. I més si tenim en compte que la partida pertanyia als quarts de final del Trofeu de Galotxa El Corte Inglés. Els nostres esperaven que els manissers acudiren a Vila-real (on juga el Benicarló com a local) excessivament confiats; però no va ser així de manera que a la fi, 55 - 70 per als valencians. 



Amb eixa gorreta sembla que vulguen aparcar cotxes dins el trinquet.

Tipical spanish: un treballant i la resta mirant.
Pel que fa a la Lliga de la Faixa, Èric i Garrido disputaren dos partides durant el cap de setmana. En la primera s´imposaren a Tito i Juan per 31 - 18. Segons alguns dels assistents, va ser un dia d´eixos que als uns  els eixia tot i als altres no res. Pel resultat ja imagineu quin paper jugaren cada parella. La cosa és que Garrido li tragué el rovell a una treta que als seus vora 80 anys continua fent estralls als rests rivals; i Èric fou capaç de plantar-li cara (i de quina manera!) a tot un campió local com Tito, que en una setmana ha perdut el que no havia perdut en un any. De la seua banda, sembla que Juan continua en la seua línia, és a dir, el millor que ha fet en dos anys ha sigut traure-li llustre i pintar el frontó del Coromines, cosa que mai no li agraïrem prou. Tanmateix, Èric i Garrido no pogueren repetir victòria al dia següent davant Cheto i Xato, que els deixaren a 22, de manera que aquest parell de dos també continua amb opcions de classificar-se per a semifinals.

D´esquerra a dreta Sofian, Àngel, Franjo i Carlos (l´esclafit 2.0.)

Els que ja estan classificats com a primers són Sospedra i Franjo, que ho han guanyat tot sense perdre ni un punt. En aquesta ocasió, foren Àngel i Sofian els qui no pogueren fer res davant la intel·ligència d´un Sospedra que li jugà sempre a Àngel entre la línia del 2 i el 3, a l´esquerra i obligant-lo de palma, sense dubte el cop més insegur d´aquest. Franjo, a qui enguany li ha tocat la loteria, i Sofian, espavilat i ràpid a la punta, acompanyaren bé els seus rests, que foren els qui  de veritat es jugaren la partida amb victòria final per Sospedra i Franjo per 31 - 18. Ni tan sols quan Sofian i Àngel intercanviaren posicions aconseguiren d´apropar-se en el marcador. 

En definitiva, Carlos i Franjo classificats, i per darrere, igualtat màxima amb cinc parelles amb opcions de classificar-se per a semifinals. La propera jornada, doncs, es presenta d´allò més emocionant i de segur que saltaran espurnes al frontó del Coromines.

Resultats del Trofeu El Corte Inglés de galotxa:

Benicarló - Manisses: 55 - 70.

Resultats Lliga de la Faixa:

Èric i Garrido vs Tito i Juan: 31 - 18
Sospedra i Franjo vs Àngel i Sofian: 31 - 18
Cheto i Xato vs Garrido i Èric: 31 - 22