dimarts, 10 de maig del 2011

EL FRONTÓ DEL COROMINES, ÚLTIM RECER DEL TRELLAT VALENCIÀ

ELS DOS EQUIPS DE GALOTXA ES CLASSIFIQUEN PER A LA FASE ELIMINATÒRIA

EN EL TROFEU INTERPOBLES


En un món del revés en què els premis Nobel de la Pau dirigeixen assassinats selectius, en què els corruptes augmenten les seues majories absolutes, en què els aeroports funcionen sense avions i les biblioteques sense llibres, en què els hómens – que són els que més farten – continuen sense parar taula i sense escurar un plat ni de casualitat, el frontó del Coromines sembla ser l´únic lloc de seny en molts quilòmetres a la redona. Ací després de l´1 encara va el 2, i després d´un dia ve un altre; en altres paraules, els favorits continuen guanyant les seues partides i la resta fan el que poden!


Però abans de reportar tot allò esdevingut al malmés frontó local, i seguint la línia editorial recentment encetada que copia el model de la Televisió Pública Valenciana, continuem posant aquelles notícies que més ens interessa al principi de tot. No, no s´ha mort cap bisbe ni s´ha beatificat cap feligrés de pro (almenys que sapiguem). La notícia és que els dos equips de galotxa del poble s´han classificat per a la fase eliminatòria del Trofeu Interpobles El Corte Inglés. I això que només es classificaven els quatre primers de cinc que en tenia el grup!

Dissabte, la parròquia cadufera es desplaçà en massa fins al trinquet d´Onda per a viure dos duels a cara de gos. El Benicarló B (Jon, Èric i Mañes, que és del Madrid) s´enfrontava al Torreblanca. Tot i perdre per 70 – 50, els cadufers obtingueren la classificació després d´un duel apassionant i fins i tot polèmic després que la pilota quedés aturada entre els seguidors benicarlandos (o entre les seues motxilles, d´ací la picabaralla) i que algun torreblanquí descontrolat oblidà d´ensenyar-li al fill que un esportista és aquell qui a més de guanyar també sap perdre. I que hi ha maneres i maneres de dir les coses i d´anar per la vida. Vista la manera d´actuar, no descartem que aquest butxaques siga del Madrid! D´una altra banda, el Benicarló A (Xeto a la ferida, Xatet, Peña i “Martell” Esteller) va perdre davant els amos del trinquet, l´Onda A, per 70 – 45. Tot i això, per aquelles circumstàncies de la vida, també obtenen la classificació.

I fent cap ja a n´eixa bassa d´oli, fortí del poc trellat que ens queda als valencians, que és el frontó del Coromines, la lògica tornà a imperar. Així, en la primera partida, els grans favorits, Esteller i Juan, tornaren a guanyar, aquesta vegada a Tito i Garrido per 31 – 29, tot i que amb més problemes dels previstos. La cosa anà igualada fins al final i amb el puntet obtingut, Tito i Garrido mantenen intactes les opcions de classificar-se per a les semifinals. Les tres properes partides, contra rivals directes, els hi seran decissives. Destacar el cara a cara entre els punters Juan i Garrido, dos il·lustres veterans, que tornaren a demostrar que al gat vell no li cal cascavell.

En el segon enfrontament, també guanyaren els favorits, Peña i Senar, lo Flaret, tot i que amb més problemes dels previstos, a Franjo i Carlos per 31 - 28; una parella aquesta que com el meló de moro, millora tal com s´apropa l´estiu. Res té a veure aquest Carlos amb aquell xiquet parat que a la primera partida es menejava menys que el bigoti d´Aznar. Estigué viu, perillós a la treta i decissiu en la rematada final. I això els permeté d´arribar fins a un ajustat 27 – 27; moment en què Peña, ferit encara de la batalla del dia anterior a Onda, digué “prou, s´ha acabat” i atacà el punt feble de Franjo, que té una esquerra menys fiable que la versió de la Casablanca sobre l´enterrament submarí de Bin Laden. D´inestimable col·laboració li va ser la mobilitat de Senar, que es meneja més que les lentilles de Jordi Pujol.

Per últim, els dos pelats del club, Manyà i Rafa, dos caps de polp ben avinguts, es berenaren d´un mos a “KMK Karce” i Xatet per 31 – 13. Un resultat capicua que pràcticament classifica els primers i denosta els segons. Com diria una mare, ni Kanell ni Kanoll. Ni Màgic ni res. Un desastre i avant! En lloc d´estovar els rivals com a polps per ablanir-los, van ser ells qui n´eixiren escaldats de l´olla. En fi, s´esperava més d´una parella que fallà massa i que es complica la seua classificació. Tot el contrari que Manyà, un pilotari més difícil de localitzar que Bin Laden, i un Rafa ambiciós que millora dia a dia i que va tenir el detall d´acudir al frontó sense els pantalons coents del Madrid que sol passejar pel poble.



Resultats 4ª jornada


Garrido I Albert vs Esteller I Juan 29 / 31

Franjo I Carlos vs Peña I José Senar 28 / 31

Manyà I Rafa Vs Karce I Xatet (7ª jornada) 31 / 13



Posició


PJ

PG

PP

Punts

1

Peña / Senar

4

4


14

2

Esteller / Juan

4

4


12

3

Manyà / Rafa

4

2

2

8

4

Garrido / Tito

3

1

2

5

5

Franjo / Carlos

4

1

3

5

6

Xeto / Xarli

2


2

2

7

Karce / Xatet

3


3

2


2 comentaris:

. ha dit...

Leido el desagradable panfleto que habeis puesto de la partida contra el Torreblanca paso a comentaros los siguiente:
1º Enteraros de la normativa de juego.
2º De momento no estais clasifica
dos para jugar en fase alguna.
3º La competición no se llama Interpobles.
4º No es de "cavallers" insultar ni menospreciar a ningún jugador,sea del mismo equipo o contrario.Como sabeis que es del madrid? y si resulta que es del barça?.Vosotros sois de una plataforma pancatalanista asociada al Bloc y por ello nadie os ha reprochado nada,tambien podriamos deciros que os fuerais al "pais vecino" que haceis aqui.

5º y final,poneos las pilas, no andeis por ahi de machitos y sed mas nobles y humildes, trabajad por el bien de la pilota.Ademas os recuerdo que en las partidas de casa aunque sean jugadas fuera se tiene que traer un juez,actas y marcador en su caso.
Nos vemos y hablamos el 21.
Atte, Jose V.Sospedra Sales.
Secretario Club Pilota Torreblanca.

Anònim ha dit...

Amic José V. Sospedra Sales:

Per la teua educació i salut mental no podem fer res; però si vols que et passem alguns materials de 3r de primària per millorar la teua expressió escrita (accents, majúscules a principi de paraula i en nom propi, etc.) només ens ho has de dir el dia 21. Te´ls deixarem amb molt de gust.

Gràcies per la teua col·laboració.

Esperem que continues participant al bloc ja que tens raó en moltes coses: Interpobles i tal. Ara, et confessaré un secret: de "machitos" res, tots maricons a n´este club. Ja veus, pancatalanistes i maricons! Tu, per si de cas, apega el culet ben apegat a la paret del trinquet i no tindràs cap problema.

Franjo Tejedor Pellicer

(Autor del "desagradable panfleto")