dijous, 21 d’abril del 2011

ELS ROJOS PRENEN EL FRONTÓ


ELS BLAUS NO GUANYEN NI UNA PARTIDA EN LA 3ª JORNADA DE LA FAIXA. CASUALITAT? O MANIOBRA ORQUESTRADA PER UNA MÀ NEGRA (O ROJA)?

No podia ser d´una altra manera: aquests descreguts i ateus d´Arrea-li Bona s´acomboiaren del sidral que van muntar el dia anterior a València comunistes, separatistes i rojos de tota mena per demanar el restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià i entabanaren la parròquia cadufera que sovinteja el frontó del Coromines. ¿Com s´explica, d´altra manera, que totes les parelles guanyadores a la durant la 3ª jornada de la Faixa anaren de “roig”? Esteller, Peña, inclús Senar, lo Flaret… Tots els bons anaven de “roig”! Quina casualitat! Ves que no ho tingueren amanit, tot açò!

Segons Canal 9, cap d´aquests galifardeus de pilotaris no va anar a la “capi”, perquè segons diu només hi havia autobusos plens de catalans i quatre “perroflautes”; però els faltà temps per deixar-se engalipar per tota aquella colla de comunistes i vestir els favorits de roig. O no? I damunt un diumenge de Rams! En fi, mentre aquesta pàgina no siga censurada per utilitzar el català com a llengua vehicular us contarem diumenge rere diumenge tot el que voleu saber sobre els pilotaris cadufers i no us atreviu a preguntar (o no sabeu com donar-vos d´alta al bloc, que també podria ser).


El primer parell de rojos en guanyar foren, contra tot pronòstic, Franjo i Carlos. En la partida més igualada i emocionant de totes s´imposaren per 32 – 30 a Xeto i Xarli, que surten molt tocats per aquest mal resultat. La clau va estar en la treta. Massa regals per part de Xarli i poques errades d´un Carlos que progressa partida rere partida. El jove de la pedrera fou assetjat pels blaus des del primer punt; però es defensà com un gat panxa enlaire tot aconseguint de resistir el setge. Franjo i Xeto, al rest, segurs sense ser espectaculars, van agafant la forma a poc a poc i protagonitzaren un duel interessant que els dugué al 30 – 30, en què dos errades, una de Xarli i una de Xeto, donà la victòria als rojos, que no s´ho creien!

La segona partida fou potser la més vistosa de totes pel joc exhibit. D´Esteller i Juan, els rojos, no cal explicar-ne res de nou. I Manyà – el més roig de tots encara que diumenge anava de blau – és garantia d´entrega i d´espectacle; mentre que al seu company, Rafa – que és blanc, o siga del Madrid – potser li faltà calfament abans de la partida per agafar el toc. Els dos duels entre els rests – Esteller i Manyà – i els punters – Juan i Rafa – deixà punts de bella factura, disputats i entretinguts, que arrancaren els aplaudiments de la parròquia cadufera sobretot en el tram final de la partida. Manyà es va refer aviat dels errors inicials en buscar el punt directe i amb un poc de peixet per part del Martell que de vegades s´agradà massa i tot – amb alguna sèrie de bot i volea inclosa – aconseguí a poc a poc d´anar reduint les diferències al marcador fins el 31 – 25 definitiu, que fa que Esteller i Juan continuen invictes.

La tercera partida enfrontava els líders, Peña i Senar, de roig, davant una de les parelles més carismàtiques de la Faixa: Kanell Màgic Karce – des d´ara KMK – i Xatet, el presi, el pilotari més apassionat i combatiu de tota la comarca, una mena de La Pastora, però sense ser hermafrodita. Kanell Màgic i Xatet planificaren una tàctica secreta molt sofisticada consistent a buscar el punt directe, sempre arran de xapa, i per la part de l´esquerra, just on s´ajunten les dos parets del frontó, allà on hi havia un frare en els frontons benicarlandos, i la zona més desprotegida per la parella rival.


L´encert de l´estratègia els permeté d´aconseguir l´objectiu desitjat, tot i que per un pel de figa: un punt, en no ser doblats en el marcador per Peña i Senar (31 – 16), que com sempre feren tabac els seus rivals a base de carxots. Aquest punt els sap a glòria als blaus i podria ser-los vital de cara a classificar-se per a semis. Per cert, vista la precisió del canell de Karce, capaç de deixar la pilota morteta morteta d´una deixada arran de xapa, potser caldria buscar algun xapista que el patrocine per tal d´explotar publicitàriament aquesta vessant del joc.

Per últim, en veu baixa i ben amagadet a l´últim paràgraf de la crònica – açò és per seguir el model editorial de Canal 9, ja que l´hem citada – dir-vos que en el Trofeig de Galotxa Interpobles El Corte Inglés el Benicarló B – Jon, Èric i Mañes – van perdre el lideratge del grup en ser apallissats a la Plana per l´Onda A (70 – 20). Es veu que un gitanet contra qui no havien jugat mai els va fer pols. I ara s´ho jugaran tot amb els de Torreblanca. En fi, continuarem informant si no ens tanquen el xiringuito abans.


3ª jornada


Franjo i Carlos vs Xeto i Xarli 32 – 30

Esteller i Juan vs Manyà i Rafa 31 – 25

Peña i Senar vs Karce i Xatet 31 – 16


Posició


PJ

PG

PP

Punts

1

Peña / Senar

3

3


11

2

Esteller / Juan

3

3


9

3

Garrido / Tito

2

1

1

4

4

Manyà / Rafa

3

1

2

4

5

Franjo / Carlos

3

1

2

4

6

Karce / Xatet

2


2

2

7

Xeto / Xarli

2


2

2


1 comentari:

Natros ha dit...

El cronista es mereix una pilota de vaqueta, signada per Paco Nadal; el periodista més internacional i polivalent de C9.
Ens deuríem de plantejar fer un recull i publicar-ho.

Està fet un catacrak!!

Titot.