dimarts, 5 d’abril del 2011

ELS DEBUTANTS LLUEIXEN AMB LLUM PRÒPIA EN L´INICI DE LA FAIXA



SENAR, CARLOS, RAFA I JUAN FAN OBLIDAR LES BAIXES DELS BESSONS & CIA

Hi havia mono de pilota a Benicarló i els d´Arrea-li Bona van fer córrer la ratlla… La ratlla de la treta, volem dir, per facilitar les coses als debutants i algun veterà de Bétera. Però vist l´alt rendiment dels nous no caldran gaires ajudes per molt de temps. Apunteu aquests noms: Senar, Carlos, Rafa i Juan; perquè el bon nivell que van exhibir diumenge al frontó aviat farà oblidar les baixes significatives dels bessons, immersos en d´altres batalles més enllà de la ratlla del Terme, i d´altres noms il·lustres. I no us estranyeu si algun d´ells acaba guanyant la Faixa l´any del seu debut allà pel mes de juny.

Sota un cel de plom que amenaçava aigua, la partida inaugural enfrontà dos campions de la Faixa: Xarli i Esteller, junt amb les seues noves parelles, Xeto i Juan respectivament. A la pista tot era temple i calma, fruit de l´experiència i el palmarés dels veterans: mentre Esteller, pensarós i cavilós calfava, Xarli filosofava tot citant Eduard Punset mentres es preparava les mans: “Estava acariciant una pedra fosilitzada fa 20 milions d´anys i em truqueu per dir-me que vaja corrents!” Però de res li valgué al bo de Xarli tot el seu equipatge intel·lectual davant les manronades del Martell, actual número u del club, i Juan, un dels debutants que millor impressió va causar a la parròquia cadufera. Està clar que qui de menut furta un ou, de major furta un bou; i Juan conserva una de les millors braguetes de Benicarló – ens referim al cop de pilota, no a les seues qualitats amatòries –, d´una gran col·locació (continuem parlant de pilota) i d´una treta que va dur Xeto, qui debutava al rest, pel carrer de l´amargura. Esteller i Juan dominaren la partida de cap a fi i s´apuntaren la victòria per 31 – 20. Per cert, amb el nou look de Xarli, qui s´ha tallat els cabells, - i amb la incorporació de Rafa – els pelats ja guanyen als peluts al sí del club.

En la segona partida, s´enfrontaren tota l´experiència del mite de la pilota cadufera, José Garrido, i el seu inseparable, Tito, amb la progressió tècnica i la joventut de Peña, The Wall, i de José Senar, un altre debutant que va oferir una fantàstica sensació. Els joves de la pedrera s´apuntaren la victòria sense massa dificultats per 31 / 15 davant els qui en altres temps els hi feren de mestres i són els primers líders de la Faixa. José Senar demostrà tenir una treta segura, un bot de braç perillós que sempre busca els dos panys de la paret, i ser més viu que la fam entre la línia de l´1 i del 2. Però cal tenir present, sense llevar mèrits als joves, que la treta de Garrido ja no és la que era (encara que Déu n´hi do) i que Tito jugà amb un genoll a la virulé. La partida va concloure amb unes enigmàtiques paraules del mestre Garrido que queden obertes a la imaginació de l´oïdor: “Si es vegeren en un espill quan juguen…”.

L´última partida enfrontà dos debutants, Rafa i Carlos, ben assistits al rest per dos veterans com Manyà i Franjo. La partida anà igualada de bon començament, però a poc a poc Manyà i Rafa feren forat al marcador fins endur-se la partida per 31-26. Rafa, que és del Madrid i l´únic pilotari de Benicarló capaç de pegar-li de revés, fallà algunes tretes; però estigué atent i espavilat jugant de punter. Carlos, que encara ha d´afinar-se com a feridor, demostrà ser llest i ràpid com a punter, i més d´una vegada li guanyà la partida a Rafa amb molta picardia i molt de toc al canell. Pel que fa al rest, un que anà cap amunt, Manyà, com l´aigua que Garrido feia córrer costera amunt quan feia d´anivellador; i un altre que anà cap avall, Franjo, que després de la parada hivernal demostrà estar més rovellat que els cargols del Titànic i tenir menys cintura que una taula de planxar.

La cosa és que per fi, després d´un llarg i cru hivern, la Lliga de la Faixa torna a rodar. I la setmana que ve, segona jornada al Coromines amb el debut de Xatet i Karce, els quals tenen com a gran objectiu en aquesta edició no tant guanyar la Faixa com normalitzar el nom d´un patrocinador que també debutà diumenge, el bar Milord, i transformar-lo en bar “ El Senyoret”.

1ª jornada

Esteller i Juan vs Xeto i Xarli 31 / 20

Peña i José Senar vs Garrido i Tito 31 / 15

Manyà i Rafa vs Franjo i Carlos 31 / 26

Posició


PJ

PG

PP

Punts

1

Peña / Senar

1

1


4

2

Esteller / Juan

1

1


3

3

Manyà / Rafa

1

1


3

4

Franjo / Carlos

1


1

1

5

Xeto / Xarli

1


1

1

6

Garrido / Tito

1


1

0

7

Karce / Xatet

0



0