dimarts, 12 d’abril del 2011

EL SEGON DERBI BENICARLANDO DE PILOTA VALENCIANA ES JUGA … A ONDA!

No sabem si la claven molt fonda; però el que sí sabem del cert és que Onda disposa d´un trinquet en condicions per jugar a pilota valenciana. Els joves pilotaris d´Arrea-li Bona també ho saben. Progressen ràpid i són conscients que ni el club ni el poble són capaços ja d´oferir-los unes instal·lacions adequades per seguir creixent com a esportistes. Així les coses, decidiren jugar la partida a la Plana de manera que el derbi de pilota benicarlando s´hagué de jugar a 70 kilòmetres del poble. Mentrestant, al Coromines es disputà la segona jornada de la Lliga de la Faixa amb tot de resultats contundents i alguna pallissa, entre les quals cal destacar la victòria de Garrido i Tito, el primer dels quals continua sumant victòries als seus 76 anys.


Vora 150 kilòmetres – 75 d´anada i 75 de tornada – hagueren de fer els joves pilotaris cadufers per poder jugar a galotxa en condicions. Arrea-li Bona deixà en les seues mans la tria de l´escenari de la partida: o el carrer Cabanes – amb tots els inconvenients coneguts de rebots impossibles, vidres trencats i voreres – o el trinquet d´Onda, el més proper amb unes dimensions adequades al joc dels nostres joves. I els joves triaren el trinquet d´Onda. Així que el derbi cadufer es disputà ben lluny de casa.

El Benicarló A – Esteller, Peña i Xatet – no se´n sortí davant el Benicarló B – Jon, Èric i Mañes – i palmà per 70-35. Els bessons i Mañes estan oferint un joc molt ferm – llestos a la treta i contundents al mig i al rest – que ja els ha dut a la primera posició de la classificació en el seu grup del Trofeu Interpobles “El Corte Inglés”. Tot i que tampoc no els val de res ja que no poden pujar de categoria en no disposar Benicarló d´un trinquet. En fi, no volem plorar més, sinó simplement constatar una realitat: el progrés dels nostres joves pilotaris, les 8 llicències federatives, que no troben a Benicarló l´embranzida pública o privada suficient per recolzar-los com a esportistes. O dit d´una altra manera: que no tenim trinquet i avant! malgrat les promeses i algun dinarot a Xilxes dels nostres “representants” polítics.

D´una altra banda, diumenge es disputà al Coromines la segona jornada de la Lliga de la Faixa. La primera partida enfrontà Peña i Senar amb Manyà i Rafa. De bon principi, la partida anà igualada. Un Manyà espectacular, amb un bot de braç molt potent, ben assistit per Rafa a la treta, posà en problemes a Peña, amb la mà destrossada de la partida del dia anterior a Onda. I en alguns moments es pogué pensar que la partida cauria del costat dels segons. Però a poc a poc Peña es va refer i anà guanyant el piloteig amb Manyà; i Senar, lo Flaret, ràpid com una llebre i més viu que la fam com a punter feren caure la partida del seu costat per un aclaparador 31 – 12.

La segona partida no tingué color. Franjo i Carlos no oposaren resistència a Tito i Garrido, que als seus 76 anys continua col·locant la treta allà on vol i destrossà Franjo al rest, a qui sacsejà ferida rere ferida com un ninot de drap. A més Tito continua sent un mur infranquejable al rest que ho torna tot i que li buscà constantment l´esquerra a Franjo fins fer-lo desesperar. Tot i l´ostensible millora de Carlos a la treta els errors de Franjo li ho posaren en safata a Tito i Garrido que guanyaren per 31 – 14 i ja estan en la 3ª posició de la classificació. Benicarló s´hauria d´anar plantejar de posar-li un carrer o una plaça a n´este home perquè el que fa, pensem, no es veu enlloc.

En la 3ª partida debutaren Karce i Xatet davant Esteller i Juan. La partida anà com s´esperava: Karce i Xatet jugaren bé, però Esteller i Juan són molt superiors i ferms candidats a guanyar la Faixa. Els primers intentaren evitar el piloteig amb Esteller i buscaren sempre el punt directe. Però Karce, encara poc entrenat, no tingué l´encert d´altres tardes de glòria i a Xatet encara li falta un poc de rodatge. La cosa és que sucumbiren per 31 – 17.


2ª jornada


Peña i Senar vs Manyà i Rafa 31 / 12

Garrido i Tito vs Franjo i Carlos 31 / 14

Esteller i Juan vs Karce i Xatet 31 / 17



Posició


PJ

PG

PP

Punts

1

Peña / Senar

2

2


8

2

Esteller / Juan

2

2


6

3

Garrido / Tito

2

1

1

4

4

Manyà / Rafa

2

1

1

3

5

Xeto / Xarli

1


1

1

6

Karce / Xatet

1


1

1

7

Franjo / Carlos

2


2

1