dilluns, 25 de juny del 2012

ARREA-LI BONA: FINALS A PARELLS


BENICARLÓ, PROTAGONISTA PER PARTIDA DOBLE A LES FINALS DEL TROFEU DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA QUE ES DISPUTARAN AQUEST CAP DE SETMANA A ALBAL.
Aquesta setmana que ja hem encetat es presenta dolça i suculenta com un meló de tot l´any per als aficionats cadufers de frontó a mà. El Trofeu Diputació de València, la competició autonómica de frontó a mà per parelles, celebra aquest cap de setmana les finals a Albal (un poble amb nom de paper d´alumini) i Benicarló hi posa dos dels equips finalistes, en 3ª i 4ª divisió. En les semifinals de 3ª, Jon i Peña es desferen de l´Almussafes amb més facilitat de l´esperada guanyant les dos partides, la d´anada i la de tornada. El mateix feren Esteller i Senar, que també guanyaren per partida doble a l´Alto Palancia, en quarta divisió. 

En les finals del XXVI Campionat Autonòmic de Frontó a Mà per Parelles, només un poble de la tradició pilotària de Quart de Poblet hi té més equips que Benicarló. Els cadufers opten aquest cap de setmana per primera vegada en la història d´Arrea-li Bona a guanyar un títol autonòmic de pilota valenciana.

Divendres a la nit, Martell Esteller i Senar, lo Flaret, el Benicarló B, es disputaran amb l´Estivella el campionat en la tercera divisió, després de desfer-se´n amb certa facilitat de l´Alto Palancia. Esteller i Senar, que ja guanyaren en la partida d´anada a Xèrica, aconseguiren el passaport a la final diumenge passat en la pista del Coromines per un marcador contundent de 41 – 23. La partida fou plàcida i tranquila i els dos pilotaris cadufers es permeteren d´assajar provatures de manera que Senar  debutà al rest en competició oficial, tot i que Esteller, que és un golafre tant de rest com de punter, en deixava passar ben poques. L´experiència del Martell, que ja compta en el seu currícul amb un títol autonòmic com és el Caixa Popular d´escala i corda, i la progressió geométrica del Flaret podrien donar-nos divendres vinent el primer títol en la història del club.

A l´esquerra, de roig, l´Alto Palancia. A la dreta, de blau, els nostres: el Martell i lo Flaret.



La següent final que disputaran els nostres serà en la tercera divisió autonòmica diumenge 1 de juliol, en què el Benicarló A, o siga Jon i Peña, s´enfrontaran a l´Almussafes D. En les semifinals contra un altre equip d´aquesta bonica localitat de l´Horta Sud on es continuen fabricant cotxes, els benicarlandos, que venien de guanyar el partit d´anada per 34 – 41, tenien des de bon principi les idees molt clares: jugar igual que sempre, aprofitant les tretes de Jon al màxim, per fer el punt com abans millor; i protegir-se bé la dreta ja que el rest rival les rodava molt. Peña, al rest, va lluir un altre cop obrint tot de pilotes a la dreta ja que el punter de l´Almussafes era esquerrà. La partida va acabar amb un marcador capicua de 41 – 14 a favor dels nostres, que van atacar des del primer quinze l´Almussafes per ensenyar-los les dents i deixar-los clar des de bon començament que no tenien cap opció.
Són bons, però són xulets, eh que sí? Sobretot Peña, sí o no?

I així va ser de manera que Jon, Peña, Esteller i Senar podrien convertir aquest cap de setmana en una fita històrica des que Arrea-li Bona recuperà només fa cinc anys aquest esport autòcton gairebé oblidat a Benicarló des de feia dues generacions.
Resultats semifinals Trofeu Diputació de València:
Benicarló A - Almussafes: 41 - 14
Benicarló B - Alto Palancia: 41 - 23

1 comentari:

Anònim ha dit...

sif, snif, que bonico tot açò. I pensar que un estiu com este d'ara fa cinc anys uns penjats van començar al frontó destruït de l'escola del Marqués de Blo a jugar i ara estem on estem.
Que n'és de bonico!!!!!!
felicitats al tots els penjats del món!!!!