dimarts, 3 de juliol del 2012

ESTELLER I SENAR, CAMPIONS DE LA 4ª DIVISIÓ AUTONÒMICA DAVANT L´ESTIVELLA

JON I PEÑA, EL BENICARLÓ B, NO VA PODER SUPERAR L´ALMUSSAFES C EN LA FINAL DE LA 3ª DIVISIÓ

Una de cal i una d´arena per als nostres en les finals del trofeu Diputació de València disputades a Albal aquest cap de setmana. El Benicarló B, Esteller i Senar, es va desfer de l´Estivella amb més facilitats de les esperades en la final de la 3ª divisió. Tanmateix, Jon i Peña no pogueren amb l´Almussafes C, que els derrotà amb una disputadíssima partida per 33 x 41. Benicarló ja té el seu primer trofeu autonòmic cinc anys després de la fundació d´Arrea-li Bona i el renaixement de l´esport autòcton a Benicarló.


José i Senar donaren el primer trofeu autonòmic (o nacional, segons es mire)
per a Arrea-li Bona.

Divendres 29 de juny els components d'Arrea-li Bona "B", Cristian Esteller i José Senar, lo Flaret, es van desplaçar al bonic poble d'Albal per a disputar el que va ser la primera final d´un equip benicarlando en un torneig de federació. La parròquia cadufera, familiars i amics, i en especial Víctor Morera, el president, restaren bocabadats en veure la ubicació del frontó, una antiga cooperativa reformada en un magnífic frontó amb restaurant inclós, grades i seients per al públic.

Les 22.00h de del divendres passaran a la història pel debut de Cristian i José en una final autonòmica. Començaren traent els blaus, o siga, els d´Estivella, cosa que no acusaren els nostres que es posaren ràpidament 8 a 0. Senar, molt encertat a l´aire i restant la ferida del rest d´Estivella (Nacho) feia jugar els valencians de bot i braç ja que no era el seu punt fort.


Un instant de la partida. I quin estil té el xiquet!

 
A poc a poc, però, els d´Estivella retallaren distàncies. Tanmateix, els cadufers no es posaren nerviosos  i tota pilotada bona al mig del frontó Cristian la tornava endimoniada a 2 dits de la xapa fent impossible que cap dels 2 jugadors rivals la tornara. Tot i que els d´Estivella disposaven d´un canvi, no trobaren l´estratègia òptima per doblegar els nostres. I amb 37 x 20 el Martell i el Flaret es relaxaren un poquet que els d´Estivella aprofitaren per retallar distàncies.  

Finalment, la partida  acabà 41 a 27 per al Benicarló B, una partida que els nostres jugadors aprofitaren per reivindicar-se davant la Federació: "La partida v aser fàcil i el fet d´estar tranquils ens va ajudar i poguérem demostrar el gran joc que tenim els de Benicarló que no estem per a jugar en quarta sinó en una categoria superior", digué Esteller.


La presentació a l´ajuntament d´Albal, dimecres.

D´aquesta manera els de Benicarló ja disposen de un trofeu de Campions de frontó a nivell federatiu. Ara toca esperar les competicions que comencen a partir de setembre en què Peña, Senar i Cheto intentaran buscar la primera final en un individual de frontó autonòmic mentres que Cristian Esteller ho farà en segona categoria.

La parròquia cadufera desplaçada fins Albal.