dimarts, 26 de novembre del 2013

SETMANA DE PASSIÓ.... A ARREA-LI BONA

IVAN PEÑA CAU EN SEMIFINALS DE L´AUTONÒMIC JUVENIL
No, no hem avançat la Quaresma, la Pasqua ni res d´això. Els d´Arrea-li Bona som beatos, però no tant. Cada cosa al seu temps. La passió referida és la de la parròquia cadufera que, encesa en flama, acaba d´encetar una setmana en què els nostres pilotaris més eixerits, Martell Esteller i Senar, lo Flaret, disputaran dos finals autonòmiques apassionants, la de 2ª divisió i la de juvenils.  Ivan Peña, de la seua banda, no va poder realitzar la remuntada de la seua vida davant Toni Sánchez, d´Almussafes, per acomplir el somni d´una final autonòmica benicarlanda en categoria juvenil.
Peña, fora de la final juvenil
La flaire a final es va esvair ben aviat. Dissabte de vesprada, un parell de jocs van bastar Toni Sánchez per deixar clar qui s´enfrontarà a José Senar en la final autonòmica juvenil del 27é Trofeu Individual de Frontó a Mà President de la Generalitat. Toni, un esquerranet d´allò més elegant amb un braç més perillós que els ganivets que el govern central ha posat a la tanca de Melilla, gairebé no es va arreglar la mà dreta. No li calia. Cada cop que es perfilava amb l´esquerra per buscar els dos panys de la paret o amollar un bot de braç terrorífic, desesperava Peña i feia recargolar-se el Flaret, espectador de luxe, a la seua cadira. Per moments, el d´Almussafes es passejà a casa nostra i no donà opcions a un Peña que gairebé mai li buscà la dreta. I és que segons els rondinaires que, gelats com un poll, acudiren al frontó, la partida estava en la dreta del valencià. En l´esquerra té un míssil embolcallat amb un guant que igual te la col·loca a un dit de la xapa, et busca els dos panys, que te l´envia més enllà de la línia de 8. A la fi, missió impossible per a Peña que va caure a casa  20 - 50. 
La parròquia cadufera anava amb el de blau.

Aquest cap de setmana, les finals autonòmiques

Esparverat, esporuguit i garratibat, José Senar, tot nervi, pura fibra, un pilotari amb menys greix que una bicicleta de carretera, deu estar a hores d´ara a casa buscant fórmules i estratègies per anul·lar eixa esquerra letal del d´Almussafes. La final entre tots dos, divendres 29 a les 19.00 hores al frontó de la cooperativa d´Albal.

Pel que fa a la final de 2ª divisió, Cristian Martell Esteller, que es veu que ha firmat un pacte de no agressió entre la seua capacitat pulmonar i la Philip Morris just abans de la final, jugarà la partida més important de la seua trajectòria dissabte 30 a les 17.00h davant Jaime Mico, de Moixent.
 Lliga Individual de Benicarló
Mentres els pilotaris punta de llança juguen les partides importants i surten als paperets, d´altres pilotaris més humils i menys mediàtics continuen guerrejant en silenci quan sembla que ningú no mira, en el marc de la Lliga Individual local. Així, Ivan Xeto i Franjo s´enfrontaren en una partida d´allò més emocionant, que s´endugué el primer per un ajustadíssim 31 – 29. Un Franjo a punt d´un atac de miocardi no pogué amb un Xeto de rebaixes, adolorit i gelat com un tito. Xeto fallà massa pilotes però, sobretot les tretes d´esquerra, i donà massa vida a Franjo, un quarentó d´eixos més durs de pelar que una talla d´Alonso Berruguete amb fimosi, i a punt estigué d´endur-se la partida. Però amb un 29 – 26 en contra, Xeto – un pilotari que no ha sofert 100 inspeccions d´hisenda l´últim any com el nostre malaurat ex president de la Diputació – pogué posar el cabet i tots els sentits en cinc punts fantàstics, intel·ligents, tot qualitat, que capgiraren el resultat quan Franjo ja es veia mamant-se-les dolces.


La final sominada, la final impossible.
La final impossible
Diumenge de matí, també en el marc de la lliga individual local, s´enfrontaren Peña i Senar en un simulacre d´allò que hagués pogut ser la final autonòmica juvenil. Aquesta vegada, Peña es desfogà a gust, i tot i no arreglar-se l´esquerra, guanyà al Flaret per 31 – 28.

Resultats:   Semifinal Autonòmica Juvenil:     Peña (Benicarló) vs Toni (Almussafes): 20 - 50   Lliga Individual Local   Xeto vs Franjo: 31 - 29   Peña vs Senar: 31 - 28