dimarts, 23 de desembre del 2014

ELS VÍKINGS D´ARREA-LI BONA JA TENEN FINALÍSSIMA

Èric el Jove, el pilotari del llàtig a la mà, el de la gorreta verda, i Franjo Tejedor, l´últim representant d´una nissaga de pilotaris veterans de la Vella Guàrdia, jugaran divendres vinent, el dia de sant Esteve, a les 16.30h, la final de la Lliga Individual. Les semifinals es disputaren diumenge passat després que aquest pilotaris de les terres del nord honraren els seus déus (sant Antoni, bàsicament) jugant la tradicional partida de la Fira Agrícola. Una altra tribu agermanada del poble, encara més ancestral si cap, la dels llauradors locals, prepararen les coquetes i assolaren els carrers de cotxes per tal de fer una partideta de raspall. 


Molt boqueta, molta boqueta, però...
Arrea-li Bona, amb l´estat policial.

Aquests "pilotariflautes" d´Arrea-li Bona no protestaren gens quan la Policia Municipal féu neteja al carrer i la grua s´endugué sense contemplacions el cotxe d´un veí que es veu que no havia vist les senyals. 



Com es llig al cartell,a la pilota valenciana ha esdevingut motiu de repressió policial, justet el dia abans que entrés en vigor l´anomenada Llei de Seguretat Ciutadana, la Llei Mordassa del senyor Ministre de l´Interior, Jorge Fernández. Total, que fet i debatut, a n´aquests d´Arrea-li Bona se´ls veu el "plumero" i un dia som de Podemos i l´altre, quan els convé (és clar) amiguets de les Forces de l´Ordre. Ells, davant l´embranzida policial, no van moure ni un dit, mentre festejaven els seus patrocinadors amb un esmorzarot al Milord per celebrar les últimes conquestes al Trofeu de Galotxa Edicom. 


Tot i que la nostra càmera no ho va recollir, va haver-hi treta d´honor a càrrec d´una dameta davant de 10 periodistes que es van posar davant mateix. Periodísme de guerra, al costat de la notícia i jugant-se la vida. En poques paraules, fotografia de pilotaris i autoritats, fins i tot un capellà amb alçacoll i tot. Inici de la partida, dos pilotades i autoritats a còrrer.

D´açò s´alimenta exclusivament un pilotari d´Arrea-li Bona
 el dia de sant Antoni. D´açò i de coquetes, clar.

Pel que fa a la partida, els equips van ser: de roig, Esteller, Sofian i Adrian; de blau, Peña, Èric el Jove i Tito. Victòria per a rojos 40-30. Primer es van avançar amb tres jocs els rojos; van empatar a 25 els blaus, però així les coses Martell Esteller es va posar en plan  "les agafo totes",  Sofian es va despertar i es va posar de punter i per treure el bot i braç que va fer pols els blaus. Bona presència de públic que anava passant i parant-se i continuava marxa. La presència de la pilota al carrer molt satisfactòria i sensacions diferents al fet de jugar al frontó. 

Pròxima col·laboració amb Sant Antoni serà el 3 de gener al carrer de Sant Antoni a les 15:30h. Per cert, les coques beneïdes estan pendents de portar-les.

Franjo i el bo d´Àlex, l´únic pilotari que ha arribat a un semifinal
 sense traje oficial del club.
La primera semifinal la disputaren Àlex, que l´any del seu debut a l´individual ha arribat fins a la semifinal, i Franjo, que es va colar primer de grup més que per la seua qualitat, per haver jugat totes les partides. I és que en aquesta edició les partides no jugades (que n´han sigut més de les que haguérem desitjat) han sigut clau a l´hora de repartir els punts. Així, Franjo es posà primer en un grup igualadíssim només per diferència de punts. Àlex aguantà molt bé fins a mitan partida, en què Franjo féu forat al marcador, tranquil de vore que el debutant només guanyava els quinzes en jugades a dos parets. La resta eren tots per a ell. Marcador final, 31 - 19 per al de la Vella Guàrdia.
Semifinal d´infart entre dos amics.






Una altra història va ser la segona semifinal. Carlos Sospedra i Èric el Jove van jugar una partida a cara de gos que féu les delicies de la parròquia cadufera. En una partida que s´enduria el que menys fallara, l´últim tram de la partida fou d´alta tensió. Quan Carlos Sospedra duia un avantatge de 6 punts (26 - 20), Èric tragué el llàtig que du a la mà dreta i empatà la partida a 27. A partir d´ahí, tot era qüestió de sort i de templar els nervis. I Èric s´emportà la partida a la segona pilota que tingué. A les postres, 31 - 29 i Èric a la final.