dissabte, 17 de juliol del 2021

ARREA-LI BONA DEMANA AL BISBAT DE TORTOSA LA CONSTRUCCIÓ D’UN FRONTÓ I D’UNA ERMITA A BENICARLÓ

 

Els pilotaris del club de pilota valenciana Arrea-li Bona han perdut la fe que l’Ajuntament de Benicarló construïsca mai unes instal·lacions per a la pràctica de l’esport autòcton a la nostra localitat. Tot i aparèixer als programes electorals dels diferents partits polítics, dels diferents estudis i propostes – amb la corresponent notícia i dinarot a València – i de les fotos i entrevistes amb el club en campanya electoral, a hores d’ara la construcció d’un frontó a Benicarló a càrrec dels governs municipals de qualsevol color sembla un miracle.




I posats a demanar miracles, Arrea-li Bona ha decidit emprar les vies oficials per a tal propòsit. Si les autoritats civils no hi han tingut més que paraules buides i promeses incomplides, potser les religioses tiren pel dret. Així, el club benicarlando s’ha posat en contacte amb el Bisbat de Tortosa per sol·licitar la construcció d’un frontó i d’una ermita dins el nostre terme municipal. A més, dona la casualitat que la modalitat pròpia de frontó a mà de Benicarló és el frontó de frares; una variant d’aquest esport que s’està recuperant amb molt d’èxit a localitats com Xert o Traiguera. Així que tot lliga.



                              Frontó de frares i ermita de la Mare de Déu del Pilar
                                      al Barri d'Anroig (Xert)

La iniciativa, que d’entrada podria semblar un pèl agosarada, no suposaria tanmateix una col·laboració inèdita entre l’Església i un club de pilota a la nostra comarca. De fet, la proposta es basa en el model del Barri d’Anroig (Xert) en què el frontó de frares fa paret amb l’ermita en honor a la Mare de Déu del Pilar. I de fet, el propi espai de la capella se sol condicionar per a ús dels esportistes durant els diferents campionats comarcals i autonòmics. Tot plegat, els pilotaris d’Arrea-li Bona tornen a tenir esperança i fe en un projecte que, paradoxalment, ha esdevingut poc menys que un miracle a mans dels diferents governs municipals.