dimecres, 20 de novembre del 2013

CRISTIAN ESTELLER JA ÉS DE PRIMERA DIVISIÓ

JOSÉ SENAR ACCEDEIX A LA FINAL AUTONÒMICA JUVENIL
Arrea-li Bona està d´enhorabona. I no sols perquè ens hem assabentat que el nostre bloc és sovintejat per seguidors de Font de la Figuera enllà, fins i tot Múrcia endins – haurem de demanar a l´ajuntament que adrece l´avinguda Iecla vist el cas que ens fan –, sinó perquè aquest cap de setmana ha estat històric per a la pilota benicarlanda. Cristian Martell Esteller jugarà la final autonòmica de 2ª divisió, cosa que li dóna un plaça directa per a jugar en primera l´any vinent, fet inèdit fins ara en la curta història del nostre club. A més, José Senar, lo Flaret, també es va classificar per a la final en categoria juvenil. Totes dues finals es disputaran el proper 1 de desembre a Albal, un poble amb nom de paper d´alumini.
No podia ser un altre. Martell Esteller, el pilotari del paquetet de Marlboro, propietari de les mans més segures de Benicarló, és ja jugador de primera divisió. Cristian es va classificar in extremis, a última hora i inesperadament, per a la final de segona tot i la seua derrota davant un altre Cristian, el d´Almussafes per 50 – 35. Aquest duel en què només podien guanyar els cristians i que de segur acontentaria els membres de la simpàtica Conferència Episcopal – cas de seguir el nostre esport – , es resolgué per la diferència d´un joc, és a dir, per un pèl de mamella que diria aquell. Quan el Martell ho tenia tot en contra, amb 45 – 30 i Val – 30, i tot feia pensar en el desempat (Esteller havia guanyat al Coromines pel 50 – 30), dos cops màgics, dos martellades d´eixes que embadeleixen la parròquia cadufera, li donaren el joc, la classificació pe a la final i el passi per a la primera divisió.
Sí, ja sé que es la foto de la setmana passada.
Però Cristian encara no ha enviat les fotos de la semifinal.

El Martell, que ja entrà de rasquillada en la fase final, aconsegueix així una fita impensable a principi de temporada i té a les seues mans aconseguir un trofeu d´alta volada: el campionat de 2ª divisió autonòmica. Això sí, davant tindrà un rival que fa por, Jaime Mico, de Moixent. La cita, el proper 1 de desembre a Albal.
  
        Mentres esperem que Cristian envie les fotos, us deixem amb una bonica fotografia del trinquet de Genovés i aprofitem per recomanar-vos que visiteu       http://www.nonada.es/2013/11/faixa-roja-faixa-blava-la-pilota-valenciana-des-de-zero.html
 Un altre que està acomboiant, i de quina manera, la parròquia cadufera és José Senar, lo Flaret. Senaret va accedir directament a la final autonòmica juvenil en renunciar el seu rival, Pablo de Borbotó, a jugar la semifinal de tornada. El resultat d´anada a la pedania valenciana, 25 – 50, fou tan contundent que ja estava tot el peix venut i els de l´Horta, tal i com estan les coses, han decidit estalviar-se la gasolina i els peatges. Així que el Flaret serà el segon pilotari cadufer en dança al frontó d´Albal. Allí s´enfrontarà al botxí d´Ivan Peña: un altre pilotari d´Almussafes, Toni Sánchez. Siga quin siga el resultat del nostre juvenil, José Senar, pel seu joc, per la seua garra i per la passió amb què viu la pilota, està cridat a ser referent de la pilota cadufera els propers anys. I si no, pareu l´orella i escolteu la parròquia cadufera que sovinteja el frontó i el bar Milord. No fan d´altri que parlar-ne.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltíssimes felicitats, pilotaris!!! Sou uns cracks!!! Ja estava esperant en candeleta la crònica del redactor, sempre tan eloqüent. Endavant, valents!!! Apa, tal com diuen els de Pepet i marieta lo món d´un mos ;)

Anònim ha dit...

Iee croniquista, Ivan Peña encara ha de jugarrrr.
Este cap de setmana el dissabte 23 de novembre a les 16h.
Tooots al Frontó que la partida s'ho val!!

Anònim ha dit...

El cronista ha fet la seua aposta. Tant de bo s´equivoque.

Lo cronista