diumenge, 21 de març del 2010


SETMANA DE PILOTA I DE FALLES

Pilota al carrer i pilota al frontó durant la setmana de falles. I és que ni l´esperit faller d´alguns – d´altres no tant – i les llargues nits als casals, ni la pluja, no han impedit que la pilota prenga embranzida durant la setmana fallera amb una partida de raspall al carrer i una nova jornada de la Lliga de la Faixa, que s´ha posat més emocionant que mai.

La setmana festero-pilotària començava dimarts 16 de març amb una partida de raspall amb convidats d´excepció gràcies a la falla Els Cremats: Xoto i Punxa, campions autonòmics de la II Lliga Sub-23 de Raspall per Parelles. Tots dos joves pilotaris van formar equips amb jugadors locals (Punxa – Eric – Xeto vs Xoto, Jon i “Martell” Esteller, amb Xatet de suplent) i s´enfrontaren en una partida a 40 que va fer goig de veure.

Tot just començada la partida ja es veia que l´equip de Xoto i Xatet volien punxar primer; però el Punxa, que la veritat siga dita li costava d´acotxar el llom durant alguns moments del joc, va dir finalment que no i al tram final de la partida es disputaren “tantos” de bella factura. A la fi, 40 – 30 per a l´equip de Xoto, amb uns Jon i Esteller a gran alçada que no van desafinar gens junt als campions valencians sub-23.

Sí desafinà un poc l´Ajuntament que no va permetre de disputar la partida al carrer previst i anunciat, la qual cosa va fer que bona part del públic anés més perdut que un polp en un garatge buscant el carrer de la partida. Açò li costà al pobre Punxa l´esbroncada d´una dona que va haver de pegar la volta a peu a tot el poble i que l´enganxà per banda a mitan partida. De res no li valgué en aquells moments ser campió de raspall del País Valencià. Aquell, tot i ser el carrer de la Mare de Déu dels Dolors, no era el carrer de la partida i prou! Ara, que per a dolor, la pilotada que es va endur el sabater del barri, qui desprevingut per la falta d´informació municipal, va realitzar una temerària sortida al carrer durant la disputa d´un quinze, amb un esgarrifador impacte nasal. Més sort tingueren d´altres confiats vianants que creuaren el camp de joc – tres treballadors que sortien de la faena i una xica molt “templà” que anava parlant pel mòbil –. Benicarló s´acostuma a poc a poc a trobar-se de nou pilotaris al carrer, cosa que no passava de fa 50 anys ençà, o més.

Diumenge 21, les partides es traslladaren al frontó del Coromines, on es disputà la 6ª jornada de la Lliga de la Faixa. L´ai al cor i la temor a perdre sovintejaren el frontó, i alguns pilotaris estigueren més tensos que un gremlin el dia del bateig. Els resultats esdevinguts deixen tot per decidir per a la setena i última jornada: amb les parelles Esteller/Xarlie i Jon/París matemàticament classificades, quatre parelles es disputaran els dos llocs restants per a les semifinals.

Una de les parelles més perjudicades de la jornada fou la de Manyà i Òscar Nos, que toparen amb la superioritat aclaparadora dels líders, Esteller i Xarlie (20 – 31), i amb la refeta de Tufarret i Xatet (18 – 31), en partida ajornada per la pluja. Tot i això Òscar Nos i Manyà mantenen intactes les aspiracions de classificació i s´ho jugaran tot a una carta durant l´última jornada, en una partida a cara de gos contra Franjo i Karce, en què la parella perdedora segurament quedarà fora de les semifinals.

Precisament Franjo i Karce va ser l´altra parella que diumenge va sortir socarrada del frontó. Fallaren més que una escopeta de fira i perderen de forma inesperada contra Bruno i Xeto, després d´una espectacular remuntada. José Garrido, parella del mític Rovell, ho va resumir així: “han jugat com a hòmens… i han perdut contra un xiquet”. I és que el jove Xeto progressa a passes gegantines i ja li trau els colors a més d´un d´eixos pilotaris que gallegen al frontó. Aconsellat per un Bruno expert, Xeto va saber mantenir la calma durant els moments decissius de la partida. Segur a la treta, arriscà i es jugà pilotes dificilíssimes davant una parella de brivalls com Franjo i Carce que diumenge, però, semblaren més aviat un parell de parpansots. A la fi, un 30 - 32 que els fa entrar de nou en la lluita per les semifinals.

En el duel fratricida entre bessons, Jon i París derrotaren a Tufarret i Xatet per 31 – 27. A poc a poc Tufarret va recuperant el seu millor joc i en poc de temps estarà al nivell d´Esteller i son germà Jon. La superioritat al frontó de tots tres joves pilotaris és tan abassegadora que el Coromines se´ls està quedant menut. Potser necessiten ja competir a d´altres nivells. Però això són figues d´un altre paner.


RESULTATS DE LA 6ª JORNADA DE LA LLIGA DE FRONTÓ A MÀ PER PARELLES. LLIGA DE LA FAIXA.

Esteller i Xarlie vs Manyà i Òscar Nos 31 - 20

París i Jon vs Xatet i Tufarret 31 - 27

Bruno i Xeto vs Franjo i Carce 32 - 30

Xatet i Eric vs Manyà i Òscar Nos 31 - 18


PJ PG PP Punts
Esteller i Xarlie 5 5 0 5
Jon i Òscar París 5 4 1 4
Franjo i Karce 4 2 2 2
Tufarret i Xatet 4 2 2 2
Manyà i Òscar Nos 5 2 3 2
Bruno i Cheto 4 1 3 1
Garrido i Tito 5 0 5 0

30 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bona actualitacio del blog. Ara les parelles que els queden la partida desiciva per a passar a les semifinals que se entrenen molt. Tots aquest tenen el mateix nivell aixi que per a la propera jornada es voran partides molt bones i que decidiran el pas a les semifinals per part dels mes picaros i savis en el moment que s'estiga jugant.

Anònim ha dit...

Molt bonica la cronica, com sempre jaja
Pero avorer si em podrieu solucionar un problema, no entenc la forma de la clasificasio, es a dir la forma de contar els punts, avore si algu pot explicarmeu jajaj
Gracies i ens veiem.


Jon.

Anònim ha dit...

Fa temps que no he pogut passar-me pel frontó, però si que us segueixo pel blog des de Reus. Jon, jo diria que la forma de puntuar en la classificació aquesta és partit guanyat suma 1 punt. Jeje

Un salut a tots

Jesús

Anònim ha dit...

El de Reus tè raó, Jon. Una victòria, un punt. Sembla que al penjar-ho al blog s´ha perdut la taula que ho feia tot més organitzadet (sol passar). Si et fixes posa:
Part Jugaes Guanyaes Perdudes Punts

Aprepara´t pal dissabte.

Lo fill secret de Sarasol.

Anònim ha dit...

Xééée quina actualització del blog. Pareix que no feu un altra.
Moltes gràcies pels que no estem prop del poble per poder seguir-vos tan a l'última hora.
A veure eixos vots si són encertats o no.

Sito ha dit...

"més tensos que un gremlin el dia del bateig" jajajajajajaja boníssim !!!

Anònim ha dit...

més tensos que els calçotets de Nacho Vidal, jajajajaja

Anònim ha dit...

OSTIAHH!

Xe tu quines croniques...MEL!
Anim a Franjo-Karce i a Xatet-Tufarret.
Vos volem a semis cracks.

Anònim ha dit...

punxa, xeto, xoto, xarlie, xatet, xon,

aço es molt porno, quanta "x"

Anònim ha dit...

El dissabte jornada de pilota escolar al Ródenas de Benicarló, a les nou i mitja al col·legi per a preparar la joranda.
El diuemenge, nova jornada de la II lliga de parelles, a les 11:30 hores.

Anònim ha dit...

u8n dubte, el proper diumenge és l'ultima jornada classificatòria per a les semifinals de la II lliga per parelles de frontó a mà??
estaria molt bé fer algunes porres o pilotos, no? A vore si algú passa la informació i es preparen algunes apostesssssssssss

Anònim ha dit...

Si, aquest diumenge es la jornada final per a clasificarse per a les semifinals.

Anònim ha dit...

No, aquest diumenge no, però sí el domenge...

Anònim ha dit...

Òscar París i Jon, voleu que fem la partida diumenge ja que hi ha partides?

Franjo

Anònim ha dit...

home, a mi mes igual, pero si vatros ja tenieu dos partides i eren importants per clasificar-vos, millor ho fem el dissabte no?
com vulgeseu, pero dieu algo jeje

Jon.

Anònim ha dit...

Ho fem diumenge, Jon, que la segona partida es la que juguem contra vatros. Ah! I que ningú s´oblide que diumenge canvien l´hora, a vore si algú s´adormirà!

Franjo

Anònim ha dit...

A quina hora voleu jugar? Pel mati, quan tots jugen, no?



Jon.

Anònim ha dit...

Claro, claro, m´imagino que ens faran jugar la primeracontra Pere i Òscar i després l´última amb vatros. Ta pareix bé?

Franjo

Anònim ha dit...

Vale, si creu que no estareu molt cansats, lo que vulgeseu vatros, per mi perfecte.
Ara avisare a Òscar i quedem aixi.


Jon.

Anònim ha dit...

Xeee si a la reunio vam fer on ordre doncs es farà eixe ordre.
1ª Partida
Òscar nos i manyà Vc karçe i franjo
2ª Partida
Garrido i tito vs cheto i bruno
3ª Partida
Xatet i eric vs xarli i esteller

despres vosaltres quedeu de la forma que vullgueseu pero no podeu alterar el ordre de les partides.

Anònim ha dit...

Vale, Jon, juguem l´última natros i au! Vale?

Anònim ha dit...

Vale Franjo

Anònim ha dit...

Collins, quina poca serietat...Au, quedem per aci pa jugar i en pau...vatros primer, al final natros...

Anònim ha dit...

Xeeeeeeeee m'esteu rallant ja... astio!
Per cert, qui obrira les portes del frontó a quina hora se presentarà??? Es per a anar i no trobar-me la porta tancada...

EMILIOJOSÉ MARTÍ GOMEZ

Soci d'honor

Anònim ha dit...

Jo a les 10 i mitja anire a obrir les portes.

Esteller

Anònim ha dit...

jo a les set i vint-i-tres i cinc segons per anar tapant forats del frontó i posar un xarxa que pare les pilotes que tireu a casa meua. Gamberros, que em trencareu lo vidreeee!!!.

Anònim ha dit...

yeee el d'abans no soc jo ..deu ser el veí del primer que està fins les castanyes de que li toqueu el timbre de casa..jo ja m'he acostumat a que caiguen meteoritos pilotaris al jardí..mentre no ens pequen al cap..però valga la queixa del veí solidari..au vaja bé.Agut.

Pedro M.P ha dit...

Au, agafem les calculadores que si Bruno i Xeto curren a Xatet i Tufarret...hi ha triple empat!!!

De totes maneres, com a xatista espero que guanyen la tercera per a donar la sorpresa i doblegar el martellet dels collons.

Au!!!

P.D: L'articulet de Franjo torna a no tindre desperdici (jo ja el tinc).

XATET NEVER WALK ALONE!!!

Anònim ha dit...

Ieeeeee, que passe en la cronica? Va o no va?

Anònim ha dit...

ASTIAO, VOLEM GREMLINS!

I OJITO EN FRANJO I KARÇE, PA MI LA SORPRESA MÉS GRATA DEL TORNEIG.