dimarts, 28 de setembre del 2010

COMENÇA LA MILLOR (I ÚNICA) LLIGA INDIVIDUAL DE FRONTÓ A MÀ DE LA COMARCA

MAÑES, JON I GARRIDO, ELS PRIMERS LÍDERS DE GRUP

Imagineu 14 hòmens; però hòmens d´eixos dels d´abans: durs, cabuts i malcarats, amb certa tirada a la brofegada i al “carajillo”. Poseu-hi una musiqueta així com la balada que acompanya Gary Cooper a “Tot sol davant el perill”. I poseu-hi també un frontó ple de nyaps. Ja teniu a la ment la Lliga Individual de Frontó a Mà 2010. Tot i baixes sensibles com les dels germans Agut o Jordi, encara podríem dir d´aquesta lliga de frontó a mà, la millor i única de la comarca, que… això ja va!

Però l´oferta pilotària del poble no acaba ací. No us ho penseu! Els joves federats d´Arrea-li Bona disputen per primera vegada competicions autonòmiques com el Trofeu de Galotxa Interpobles Edicom i el Torneig Individual Juvenil de Frontó a Mà. Una competició, aquesta darrera, en què Jon Forés, una de les perletes de la nostra pedrera, va derrotar diumenge passat al jugador de Xilxes, Sergio, per 45-25. Tot i que el de la Plana Baixa es va posar per davant amb un 5 – 15, Jon es va anar refent a poc a poc; anà buscant-li l´esquerra al seu rival fins a aconseguir el marcador esmentat després d´una partida “pesada i dura” en paraules del propi jugador benicarlando.

Pel que fa a la lliga local, la partida inaugural enfrontà a Èric i Franjo i acabà amb el resultat de 31 – 24, un marcador molt més ajustat d´allò que en principi es podia esperar. Franjo va fer la partida de la seua vida i Èric s´anà posant nerviós fins a permetre que el seu rival s´acostés a un inquietant 28-24; tantejador, però, que en cap moment no va posar en perill la victòria del bessó. A la fi, tots contents: Èric amb la seua primera victòria i Franjo amb un puntet que podria ser decissiu per a la classificació en un grup A molt igualat.

La segona partida enfrontà a dos gallets del Coromines: l´un, Manyà, l´amo del corral; l´altre, Peña, ara mateix el “namberuán” del club. Tots dos encabits en el grup B, el Grup de la Mort, on de segur hi haurà bufetades per aconseguir la classificació. Tot i que el joc va estar molt igualat, Manyà – que sempre juga al rest – acusà molt el fet de no estar acostumat a ferir. Les seues tretes d´inici quedaven massa centrades i Peña no tingué massa problemes per posar-se 10 – 2. Un tantejador que a les postres resultaria insalvable per a Manyà, que tot i igualar el joc a partir d´eixe moment, no pogué escurçar el desavantatge al marcador i acabà derrotat per 31 – 22.


La tercera partida era un duel d´alt voltatge: Mañes vs Xarli. No debades s´enfrontaven dos guanyadors de la “Faixa”, el torneig emblemàtic de la pilota cadufera. Però Xarli no respongué a les expectatives i fallà més del que hagués desitjat. De seguida, Mañes – qualsevol diria que ha estat gairebé una temporada lluny del frontó! – prengué distància al marcador i a base de manrons obtingué els 4 punts de la partida per un contundent 31 – 11 que el col·loca líder del grup A.

La quarta partida, Jon vs Karce, també del grup B, fou la més desigualada de totes (31 – 4). Karce, fidel al seu estil, se´n va anar a dinar a cals sogres abans de la partida, i clar, amb la panxa plena es menejà menys que els ulls d´Espinete (un personatge infantil aquest que segons el mateix Karce va tot el dia despullat i es posa el pijama per anar a dormir). En fi, nova pallissa de Jon a un rival que haurà d´espavilar si vol aconseguir la classificació en un grup B ple grans jugadors. Jon es posa així líder del Grup de la Mort.

La jornada la tancà una partida, sense cap mena de dubte, especial. S´enfrontaven ni més ni menys que dos noms gairebé mítics dins l´imaginari pilotari local: Garrido vs Xatet. Ja poden estar pagats eixos del Camp del Túria d´haver parit José Garrido, veterà de Bétera (beterà?), capaç d´aconseguir la victòria als seus 70 anys i escaig davant un dels herois de la parròquia cadufera, Xatet, per un disputadíssim 31 – 23. Un Xatet, d´altra banda, que ha progressat d´allò més en els últims temps: segur a la treta, amb una esquerra que sorprengué a tothom i una dreta decissiva en alguns moments de la partida. A la fi, Garrido primer líder del grup C.



Grup A

Posició


PJ

PG

PP

Punts

1

Mañes

1

1


4

2

Èric

1

1


3

3

Franjo

1


1

1

4

Xarli

1


1

0

5

Xeto

0



0



Grup B

Posició


PJ

PG

PP

Punts

1

Jon

1

1


4

2

Peña

1

1


3

3

Manyà

1


1

1

4

Karce

1


1

0

5

Òscar Nos

0



0


Grup C

Posició


PJ

PG

PP

Punts

1

Garrido

1

1


3

2

Xatet

1


1

1

3

Cristian

0



0

4

Bruno

0



0