dilluns, 23 d’abril de 2012

CRISTIAN “MARTELL” ESTELLER, CAMPIÓ JUVENIL AUTONÒMIC D´ESCALA I CORDA

CRISTIAN, FORMANT AMB SANTI I HÈCTOR L´EQUIP DE VILA-REAL, S´IMPOSAREN AL LAGUAR EN LA FINAL DEL TRINQUET D´ALCÀSSER, DES D´ARA EL “WEMBLEY” CADUFER

Us imagineu que “Pichi” Alonso hagués fitxat pel Barça sense que a Benicarló hi hagués camp de futbol? O que Pellicer corregués el París – Dakar estant prohibida la circul·lació de motocicletes pels carrers del poble? Doncs això és el que ha fet Cristian Esteller: proclamar-se campió autonòmic juvenil de la IX Lliga Juvenil Caixa Popular, un dels trofeus emblemàtics de la pilota valenciana, sense que a Benicarló hi haja trinquet. Cristian, que formava amb Santi i Hèctor l´equip de Vila-real, s´imposaren diumenge passat al Laguar per 60 – 45 al trinquet d´Alcàsser. Aquesta és la crònica que sempre vam somiar d´escriure: la d´un Martell campió que comanda tota una rabera de joves que fan que el nom de Benicarló s´escriga cada cop més en les pàgines de pilota valenciana de la premsa esportiva i especialitzada.

Cristian lluint guardó amb la parròquia cadufera desplaçada fins
al trinquet d´Alcàsser, des d´ara el Wembley benicarlando.Diumenge 22 d´abril de 2012 passarà a la història de l´esport benicarlando per ser la primera vegada en què un pilotari local jugà – i guanyà – una final autonòmica. Cristian Esteller, el “Martell”, que va creuar el Barranquet fa un parell d´anys per foguejar-se per eixos trinquets de Déu més enllà de les lligues locals que organitza Arrea-li Bona, obté així el seu primer guardó de prestigi i escriu per primera vegada el nom de Benicarló entre els campions del Caixa Popular d´Escala i Corda. Cristian, de 20 anys, és una de les promeses de la pedrera d´Arrea-li Bona, que entrà en el grup de tecnificació que dirigeix a Xilxes José Mezquita i que enguany ha estat seleccionat pel CPV Vila-Real per jugar amb altres dos pilotaris de futur com Hèctor (Benavites) i Santi (Llíber). 

La final juvenil, que es va poder seguir per Punt Dos, va ser una guerra de nervis en què Cristian i companyia es mostraren més tranquils, segurs, jugaren més i erraren menys. Des del primer moment, el Vila-real es distancià tres jocs que a les postres foren decissives per a embutxacar-se la final. Els pilotaris del Laguar potser estigueren un pèl massa neguitosos i això els acabà passant factura, tot i que lluitaren fins l´últim quinze. Cristian jugà de punter i feridor i gairebé no en falla ni una, mostrant-se encertat a la treta i posant la palma a la mínima oportunitat. Així, els aficionats i familiars que es desplaçaren fins al trinquet d´Alcàsser visqueren en primera persona una jornada inoblidable en un escenari que des d´ara queda proclamat com el Wembley de la pilota benicarlanda.

D´esquerra a dreta, Hèctor, Santi i Cristian, els campions juvenils del Caixa Popular.
Però Cristian ha estat només el cap visible, la punta de llança de la pilota benicarlanda, ja que aquest cap de setmana diversos equips locals han jugat distintes competicions autonòmiques i locals, totes en la modalitat de frontó a mà. En la tercera divisió de la lliga autonòmica per parelles, el Benicarló A patí la seua primera derrota al frontó des de Quart de Poblet per 41 – 23. Aquesta era la sortida més difícil que tenien els nostres i suposà el debut autonòmic de Xeto. Tot i el bon paper de la parella formada per Xeto i Peña, els de l´Horta es posaren per davant amb un contundent 16 – 0 que va fer impossible la remuntada quan els nostres li agafaren per fi el truc a un frontó rapidíssim. Malauradament, hi hagué més tensió de la necessària al frontó per l´actitud d´un dels pilotaris locals que pareixia no entendre que tot i la derrota o fins i tot les errades dels nostres, aquest és un esport de cavallers en què el respecte al rival va per davant de tot. Així que el duel que d´ací a dos setmanes els tornarà a enfrontar al frontó del Coromines per la primera posició del grup, s´albira calentet calentet.

D´una altra banda, en la quarta divisió Cristian i Senar es desferen de l´Alcublas per 41 – 33 en una partida que se´ls complicà més d´allò que potser esperaven. Els dels Serrans ho tornaven tot, jugant de palma i a l´aire de manera exquisida, i apretant de valent els nostres que jugaven amb els papers canviats: Senar de rest i Cristian de punter. Tot i que els cadufers es posaren per davant de seguida, els d´Alcublas remuntaren i igualaren la partida fins al tram final, en què Cristian tornà al rest i començà a sacsejar la paret amb el seu martell, i en què el Flaret féu diverses tretes letals que deixà sense opció els rivals.

 
Per últim, es disputà una partida de la Lliga de la Faixa, la competició local de frontó a mà per parelles, en què Franjo i Bruno s´imposaren per sorpresa als grans favorits, Senar i Juan, per 31 – 21. La partida va estar marcada per les errades a la treta que en una espècie de cadena de favors acabà decantant la balança cap a la parella de veterans. Juan i Senar, que encara no han trobat la comunicació òptima a la pista, acabaren com el gat i el gos i desesperats davant una partida que posaren en safata de plata a Franjo i Bruno, que es posen líders del seu grup.


Resultats:


Final IX Lliga Juvenil Caixa Popular

Vila-real (Cristian, Santi i Hèctor) – Laguar (Marc, Guillermo i Borja) 60 – 45


Lliga Autonòmica Frontó a Mà per parelles

3º divisió Quart de Poblet – Benicarló A 41 – 23

4ª divisió Benicarló B – Alcublas 41 - 33

Lliga de la Faixa

Franjo i Bruno – Senar i Juan 31 - 21
1 comentari:

Anònim ha dit...

A veure si l'ajuntament també fa un reconeixement a este jugador que ha arribat al més alt de la competició nacional juvenil.
Al loro!!