dimarts, 21 de maig de 2013

TITO PERD LA IMBATIBILITAT UN ANY DESPRÉS A MANS DE CARLOS SOSPEDRA

MANRONADES I CARXOTS A PUNTA PALA EN LA LLIGA DE LA FAIXA
Càmera subjectiva del tractor del Xato llaurant el tros de matí mañana.
La definició no ens permet observar amb detall si els solcs són d´encisams o coliflors.
 Encara que aquestes dos fotografies puguen desconcertar a primera vista la parròquia cadufera aficionada a la pilota valenciana, us ben asseguro que totes dos simbolitzen a la perfecció l´estat d´ànim dels pilotaris d´Arrea-li Bona durant aquest mes de maig: d´una banda, encomantat-se a sant Gregori per a què tire del carro en un mes ple de partides i batalles (en concret d´eixe carro de la fotografia de baix amb els quals els joves pilotaris i part de la directiva feren la romeria el passat 9 de maig) i mirant el cel per si plou mentres llaurem el tros de bon matí, o com diria aquell, "de matí mañana". 


El carro del Pardo, tot un cadafal amb rodes.
No té el glamour del Ferrari d´Alonso, però té el seu què.El cap de setmana pilotari, tanmateix, va començar amb tot d´infants jugant a raspall en les Jornades Escolars de Pilota Valenciana que va organitzar Arrea-li Bona. Això sí, amb un ull posat al cel i l´altre a la piloteta i els tolls d´aigua que ameraven la pista del Marynton. Èxit d´assistència i d´organització en un altre intent del club per traure la pilota al carrer i acostar-la als més menuts, de manera que la pedrera cadufera continua cultivant les llavors d´aquells que un dia pegaran un esclafit i floriran en magnífics pilotaris. En aquest sentit, el present i el futur del club no pot ser més encoratjador: d´una banda tenim el Martell, The Wall i lo Flaret, puntes de llança de la pilota al poble, classificats ara mateix per a les fases finals de totes les modalitats en què han participat; d´altra, tenim joves promeses com Àngel, Sospedra o Èric que estan florint i passant-se per la pedra més d´un dels eterns gallets a la Lliga de la Faixa i que són els successors naturals dels anteriors. I per darrere, tot un estol d´infants i joves que creixen ja amb el referent d´un club i d´uns jugadors que passegen el nom de Benicarló per eixos trinquets i frontons de Déu.


Fotografía
El futur de la pilota cadufera.


Acabades les jornades escolars, el Coromines acollí tot un reguitzell de profies i partides de la Lliga de la Faixa. Els pilotaris immersos en competició autonòmica aprofitaren l´impass abans de les fases finals que tindran lloc en les properes setmanes per profiar entre ells i fer pujar l´autoestima. Així, Esteller i José Senar disputaren una gran batalla que acabà a favor del primer per 41 – 37; i Peña abusà de la seua potent dreta per deixar Àngel 41 – 4, aprofundint en el moment de crisi de joc que travessa lo nét de Tarsan


Fotografía
El futur de la pilota cadufera, passat per aigua.

En competició oficial, es disputaren dos partides de la Faixa: Sospedra i Franjo s´imposaren a Tito i Juan per 31 – 22 en un magnífic duel de rests en què el jove Sospedra aconseguí trencar la imbatibilitat de l´actual campió de la Faixa, Tito, que no perdia al Coromines des de feia més d´un any. A més, les contínues errades a la treta de Juan dissimularen el mal de joc de Franjo – que “va traure com un amic” en paraules d´aquell qui li restava, Tito – i posaren la victòria en safata als seus rivals, que continuen líders sense perdre encara cap punt. Després, Manyà i Agut s´imposaren per 31 – 25 a Èric i Garrido, una parella separada per gairebé 65 anys de diferència i unida per la pilota. Èric és el jugador més jove en actiu, i Garrido,  el més veterà. Èric està demostrant tindre un potencial fora de sèrie i una elegància innata per jugar a pilota, capaç d´aguantar quasi tot sol, només amb l´ajuda de la treta letal del veterà de Bétera, a dos guerrejadors com Manyà i Agut pràcticament fins al final de la partida. A poc que cresca dos pams, Èric, com Sospedra, estan cridats a liderar els futurs projectes pilotaris cadufers arreu del País Valencià. Resultats Lliga de la Faixa:
Sospedra i Franjo vs Tito i Juan: 31 – 22
Manyà i Agut vs Èric i Garrido: 31 – 25

Profies:
Esteller vs Senar: 41 – 37
Peña vs Àngel: 41 - 4

1 comentari:

Anònim ha dit...

Esplèndida, magnífica, espectacular!!!