dimecres, 28 de març del 2012

BA DE VO


LA FAIXA, PER FI I SI NINGÚ NO HO IMPEDEIX ABANS D´HORA, A PUNT DE COMENÇAR

Ja us pensàveu que el cronista estava de vaga anticipada, malpensats! Doncs bé, això demà, perquè avui encara hi ha temps d´una última crònica abans de l´aturada general del 29 de març. I posats a solidaritzar-nos amb el personal (laboral)  aprofitem aquesta crònica per fer extensiu el nostre recolzament també a aquells pilotaris que pateixen el rigor no només de les retallades, sinó també de l´ortografia a les acaballes de la segona avaluació. No direm noms. Ni tampoc cognoms. Encara que un parell us en ballen pel cap (i no aneu desencaminats). Només direm tot citant Joan Fuster que sols hi ha una falta imperdonable i eixa és la falta d´ortografia; a la qual des d´Arrea-li Bona afegim – amb el permís del filòsof de Sueca – una altra falta injustificable: la falta de treta. Així que, senyors, en homenatge a aquests pilotaris víctimes implacables dels professors de llengua, Ba de Vo. Comença la Lliga de la Faixa.

Després de la lessió de Jon que provocà l´espantada de la Lliga de la Faixa d´altres noms il·lustres del club com Peña o Esteller, i que es referen les parelles en una voràgine imparable d´esdeveniments als despatxos (o siga, al casal municipal) que tingueren més d´un amb la boca oberta, diumenge passat se celebrà l´última jornada de profies abans de la Faixa. Una jornada en què les noves parelles prengueren contacte i es feren un poc més amiguets.


A falta de fotos de les profies, ací en teniu una
d´El Rovell, mític company de José Garrido, per
què sapigueu amb qui us les veieu!

La primera profia la disputaren Franjo i Bruno, que estan més rovellats que Robocop de guàrdia a les illes Columbretes, contra Xeto i Juan, que substituïa Adrià. La partida se l´endugueren els primers sense fer gran cosa; però resultà que entre Xeto i Juan hi hagué menys comunicació que en un congrés de divorciats i això ho aprofitaren els dos veterans, que tot i algunes mancances físiques i el desentrenament propi de quatre mesos de sequera pilotària, aprofiten les oportunitats quan se´ls presenten. A la fi, 31 – 18 per a Bruno i Franjo.  

En la segona s´enfrontaren Manyà i Àngel contra Xarli i Soufian. Soufian que debutarà enguany en competició ofical al poble, es mostrà segur al rest, ben assessorat per tot un verterà com Xarli. Però Manyà i Àngel jugaren d´allò més bé, sobretot aquest darrer que millora any rere any. Manyà tingué el mèrit de jugar amb durícies a la mà dreta de tant d´esporgar-se-la (la figuera de la sénia) i tot i així estigué contunden al rest, com sempre. La partida caigué del seu costat també per 31 – 18.




Una figuera de la mateixa espècie de les que esporga
Manyà, Amo del Carxofar i des d´ara Rei de Figues.

La tercera partida enfrontà Kanell Màgic Karce i Carlos Sospedra contra Tito i Garrido, una parella ja emblemàtica que el Gregorio Segarra del futur haurà d´incloure en els seus reculls d´història esportiva de Benicarló. Garrido, que es va fer un embolic monumental amb el canvi d´hora i enlloc d´avançar-la la va endarrerir – i per tant arribà dos hores tard al frontó – encara tingué temps de martiritzar Karce a la treta. Però a poc a poc li anaren fallant les forces fins que en un final de partida d´allò més ajustat s´imposaren els dos Carlos per 31 – 28.

D´altra banda, segons ens hem assebentat per fonts poc fidedignes l´equip de galotxa continua fent estralls a la competició autonòmica i en aquesta ocasió guanyaren al Sagunt A per 70 – 30. I en frontó per parelles, en quarta categoria, Esteller i Senar s´imposaren a l´Estivella, un poble amb nom de presentador de l´Un, Dos, Tres. Total, que continuen líders perquè no han perdut ni una partida.

En fi,senyors, comença per fi i d´una vegada, l´anhelada Lliga de la Faixa. Com diria (o escriuria) Àngel, Ba de Vo.

Resultats profies:

Franjo i Bruno vs Xeto i Juan                31 - 18
Manyà i Àngel vs Xarli i Soufian           31 - 18
Karce i Carlos vs Tito i Garrido             31 - 28


5 comentaris:

Anònim ha dit...

http://www.rtvv.es/va/pilota/Pilota-Trinquet_3_670163048.html

a partir del minut 10:30

Esteller

Anònim ha dit...

Ieeee!!!, eixe Esteller, fent el crakkk.
Moltes felicitats bandido...

Natros ha dit...

Què gran, el Martell!

Per cert, anècdota escoltada a un bar de Sueca sobre el Rovell: Diu que en plena dictadura el van multar per cagar-se en Déu després d´errar una pilota (o siga, per blasfèmia). La multa era de 5 duros i quan va anar a pagar duia un bitllet de 20 duros (100 pessetes) i el de la finestreta no tenia canvi. Així que el bo de Rovell digué:
- Cap problema,tranquil. MecaguenDéu, MecaguenDéu, MecaguenDéu. Ahí té vosté els 20 duros.

No sé si l´anècdota és real, però el tipet que ho contava deia que sí.

Franjo

Anònim ha dit...

Este cronista està a la que cau!!

Cronista, i tu, què en penses de la nova nomenclatura que mos posat federació?
Caram-li Bona

xeee caram!

Jordi

Anònim ha dit...

Xeee Caram!!!!!