diumenge, 9 de setembre de 2012

UN DOBLE DERBI CADUFER ENCETA LA TEMPORADA DE PILOTA VALENCIANA A LES PARTIDES DE FEDERACIÓ

ESTELLER, SENAR, PEÑA I XETO SÓN ELS REPRESENTATS CADUFERS A L´AUTONÒMIC INDIVIDUAL DE FRONTÓ A MÀ

 Benicarló disposa ja de dos pilotaris en la segona divisió de Frontó a Mà Individual: “Martell” Esteller i José Senar, lo Flaret. Tots dos feren el seu debut en la categoria enfrontant-se entre sí al frontó del Coromines. Esteller, que a hores d´ara comanda el grup, es veu així a les portes d´una categoria semiprofessional, com és la primera divisió; mentres que Senar es pren l´experiència com un any d´aprenentatge entre els millors. A més, Arrea-li Bona també compta amb dos joves pilotaris en la lliga juvenil, Peña i Xeto, que també disputaren un duel entre amics en la partida inaugural.

Ivan vs Ivan, cara a cara, face to face... Digueu-ho com vulgueu, però per la cara que fan sembla que s´ha acabat la tonteria.


 

Iván Peña vs Iván Cheto

Dos duels entre cadufers donaren el tret de sortida a una nova temporada de pilota valenciana al frontó del Coromines. La partida inaugural corresponia al grup A de la categoria juvenil i enfrontava a dos grans amics fora de la pista com són Peña i Iván, que es deixaren de romanços per acaçar-se a pilotades dins del frontó en un duel que es decantà clarament a favor de Peña, The Wall. Peña arribava amb ganes de retrobar-se amb la victòria després de perdre la final del Trofeu de Festes de Benicarló contra la parella de l´Escola de Tecnificació de Vila-real i no tingué pietat de Xeto, que encara tendret, rabiava amb les assentades i dolor de mans després de la inactivitat de l´estiu. Tot i que en certs moments de la partida, Peña posà l´amortiguador als carxots i manrons i donà un poc de peixet a Xeto, aquest es desunflà ràpidament. Un contundent 40 – 0 posa a Peña al capdavant d´un grup que els dos benicarlandos comparteixen amb dos vells rivals que ja comencen a ser coneguts per aquestes contrades, Fran Queralt i Jesús Bonache, tots dos de Quartell. Així, en els pròxims mesos viurem un altre doble enfrontament amb els pilotaris de la bonica localitat de Quartell, al camp de Morvedre.
Un altre parell de dos: Senar i Martell.
 
Martell Esteller vs Senar, lo Flaret
Diumenge 2 de setembre de 2012, el dia en què Cristiano Ronaldo declarà al món la seua tristesa agermanant-se espiritualment amb Calimero, Marco i el gos Tristón, en què Alonso esclafà el seu Ferrari al primer revolt, i Contador reconeixia no ser el que era si no es cruspeix un “solomillo de ternera”, l´alegria esportiva a casa nostra (bé, l´afer de Ronaldo ha dibuixat algun somriure furtiu als llavis de la parròquia cadufera) la posaren Cristian Esteller, el Martell, i José Senar, lo Flaret. Tots dos disputaren la primera partida corresponent a la segona divisió que mai s´ha disputat al frontó del Coromines. Cristian, que partia com a favorit després dels èxits de 2012, s´endugué la partida amb un resultat un poc enganyós, 40 – 5. Senar jugà d´allò més bé i li plantà cara a Esteller des del primer moment. Aconseguí de mantenir la seua primera treta (5 – 5), restà bé i obligà a Cristian a disputar cada punt i a jugar fort. La partida transcorria més prop de la línia de passa que de la de falta. Només quan Senar perdé la segona treta (15 – 5) començà a olorar el flaire de la derrota. Tot i això no s´entregà en cap moment i protagonitzà junt a Cristian una partida d´alt nivell que, a poc que els d´Arrea-li Bona en facen publicitat, tornarà a omplir les cadires buides del frontó. A la fi, 40 – 5 per Esteller que se siuta al capdavant d´un grup que els benicarlandos comparteixen amb Borbotó i Moixent.

Els joves són els de roig: ho dic perquè els blaus són tan templats que podrien dur-vos a confusió.

 

Poc més enllà del 3

Tot seguit es disputà una d´eixes partides en què les pilotes gairebé no passen de la línia del 3: dos representants de la vella guàrdia, el Xato i Franjo, profiaven contra dos dels joves que representen el futur de la pilota benicarlando, Carlos Sospedra i Èric, una nova incorporació d´enguany, un nou producte de la pedrera cadufera. La partida anà igualada des del principi, tot i que amb els joves sempre per davant amb uns puntets de diferència. La cosa estava claríssima: guanyaria qui menys fallés; i com que estan més desentrenats que Rocco Sifriedi després d´una operació de fimosi, Franjo i el Xato fallaren més que una escopeta de fira. Així que a les postres, 31 – 23 per a Sospedra i Èric i tots a dinar cap a casa.

Una altra profia que s´ha disputat aquests dies i que ens ha permés veure d´altres pilotaris locals va ser la que enfrontà una de les parelles favorites de l´any passat - que a les postres van fer figa - Senar i Juan, lo Pintor contra el gran José Garrido i Kanell Màgic Karce. Aquest parell de dos darrer, també es trobaren pesats i desentrenats després de la inactivitat estival, i lo Flaret i lo Pintor no tingueren massa problemes per deixar-los a 20 en dos partides. 

En fi, la setmana que ve més profies al frontó del Coromines tot preparant la Lliga Individual que començarà a l´octubre i primers desplaçaments a Quartell i l´Horta per part dels pilotaris benicarlandos federats.

Cap comentari: