dissabte, 22 de setembre del 2012

ARREA-LI BONA GREATEST HITS

ARREA-LI BONA GUARDONADA COM A MILLOR CLUB DE PILOTA 
EN LA CATEGORIA DE FRONTO A MA

Sembla que els vents bufen a favor d´Arrea-li Bona en l´any del seu cinqué anniversari. La Federació Valenciana de Pilota ha concedit al club benicarlando el guardó al Millor Club de Pilota en la categoria de frontó a mà; l´excusa perfecta per què la parròquia cadufera es desplacés a València, encapçalada pel seu president, Víctor Morera el Xato, que esgota els últims i més saborosos compassos del seu mandat recollint i repartint premis a tort i a dret.   

Qui de tots fa la cara d´estar més pagat?
Els últims èxits dels pilotaris cadufers en el Trofeu Diputació de València han estat la raó principal per la qual la Federació Valenciana de Pilota ha decidit  concedir tal guardó a Arrea-li Bona. Tot un reguitzell de joves pilotaris de la pedrera cadufera els noms més visibles dels quals són els de Martell Esteller, Iván Peña The Wall, Jon Forés, José Senar lo Flaret o Iván Cheto, i tota la colla de velles glòries que hi tenen al darrere, han fet possible tan inesperat reconeixement per part de les autoritats pilotaires.  L´alegria també va ser compartida perquè clubs de pilota germans com els de Torreblanca o Almassora, també tingueren la seua petita part de glòria. En concret, l´escola de pilota de Torreblanca rebé el premi Paco Cabanes i a César, d´Almassora, li reconegueren la seua trajectòria esportiva.

 Total, que tot i la xafogor del ciment i el formigó dels carrers de la capi, la parròquia cadufera tenia l´excusa perfecta per passar el cap de setmana al cap i casal, visitar la Meca de la pilota valenciana – o siga, el trinquet de Pelaio – i unflar-se a “xupitos”, cigalons i coca-coles (l´organització no repartia cap altre refrigeri, coca-coles i avant, ni fantes tampoc). D´aquesta manera els membres del club visqueren una jornada inolblidable a la Plaça del País (Plaça de l´Ajuntament per als més fins). Els més joves pogueren fotografia-se amb els cracks actuals de la pilota – Álvaro, Soro III, Genovés II... – i d´altres noms més o menys mítics i llegendaris entre els quals la nostra llegenda local, el gran José Garrido, no desentonà ni molt menys i es mogué com peix en l´aigua. 

La jornada serví també per acomiadar Sarasol II. 

 L´acte, al qual també hi assitiren les subcampiones mundials de raspall, i una àmplia representació d´escoles de pilota, patrocinadors habituals i professionals masculins, femenins i d´esport adaptat, també serví per acomiadar un dels noms més poderosos de la competició, el de Sarasol II, que entre plors i llàgrimes va tenir un comiat apoteòsic per part de l´afició. 

 Pel que fa a la competició, en categoria juvenil Iván Peña pergué 50 – 30 davant un vell conegut, Fran Queralt, de Quartell. Tot i la derrota a Faura, en què a The Wall li costà adaptar-se més que al seu rival a un frontó en què el rebot està apegat a la línia de passa, Peña continua liderant el grup A de la categoria amb dos victòries i una derrota.  En els propers dies, Peña es veurà les cares amb un altre cadufer a qui el vent li bufa de cara, Ivan Cheto, amb dos victòries i una derrota, precisament davant Peña.
 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Adéu, papà, adéu. Snif...

Lo fill secret de Sarasol.