dissabte, 3 de novembre del 2012

ARREA-LI BONA PREPARA ELS ACTES DEL SEU CINQUÉ ANNIVERSARI


El primer (i de moment únic) club de pilota valenciana del poble celebra aquesta setmana el seu cinqué anniversari. Com que ens fa molta il·lusió, hem preparat una festa i tot un seguit d´actes i esdeveniments lúdico-festivo-pilotaris que us detallem a continuació: exposicions, concerts, sopars de germanor i ball, xerrades i vídeos al voltant del món de la pilota. En definitiva, tot un ventall d´activitats per satisfer els desficis pilotaris de la parròquia cadufera, casdacú a la seua manera.  

Un dels plats forts dels actes de commemoració serà l´exposició “5 anys d´Arrea-li Bona” que es podrà visitar durant el mes de novembre a l´edifici Gótic de Benicarló, açò és, al carrer Major, on l´antic Ajuntament. L´exposició, organitzada entre el club i la Federació de Pilota Valenciana, recull tot de fotografies i trofeus dels cinc anys d´història d´Arrea-li Bona així com una mostra dels materials i de les diferents modalitats d´aquest esport cedits per la Federació. A més, el documental breu “Arrea-li Bona, fent carrer, fent país” produït per Franjo Tejedor i la productora Pingüí Media repassarà la trajectòria del club, de l´escola de pilota i de l´actual estol de pilotaris en actiu dins un projecte de recuperació de la cultura popular pròpia. La seua inauguració divendres 9 de novembre a les 19.00h. constituirà el coet d´eixida de tot un seguit d´esdeveniments que continuaran durant el cap de setmana i que s´estendran fins a l´1 de desembre.
 

La festa i els actes de celebració d´anniversari tindran lloc dissabte 10 de novembre  a la plaça del Marynton a partir de les 17 hores amb concerts de grups locals com Metana, Matèria Gris i Indignats, una torrada per a sopar i un ball popular que s´acabarà un poc passada la mitjanit per no esparverar el veïnat i fer bondat.
La cosa, però, no acaba ací. Perquè el cap de setmana següent, concretament dissabte 17 de novembre a les 19.30h a l´Ateneu Cultural de Benicarló, Pere Ferrer “Manyà”, pilotari en actiu i un dels fundadors del club, farà una xerrada encapçalada pel títol “La pilota en el projecte nacional: una visió particular”. Coneixent al confereciant, ja us assegurem que el col·loqui no tindra desperdici. El desfici erudito-pilotari continuarà a les dos setmanes, dissabte 1 de desembre també a les 19.30h a l´Ateneu, amb una taula rodona on diversos lletraferits valencians i pilotaris cadufers debatran i ens deixaran astorats amb un xerrada que duu per títol “Pilota i literatura valenciana”. 
 
 Per descomptat, hi esteu tots convidats. Bé, convidats a venir perquè cadascú es paga el d´ell. Això sí, sopar i consumiciones baratetes baratetes.

 
 
 


1 comentari:

Anònim ha dit...

Moooolt aquesta actualització, ja ens preguntàvem que passaria en eixe aniversari.

Felicitats!!!