dilluns, 30 de setembre del 2013

TORNA L´ESPECTACLE

Després d´un silenci de mesos a causa de maldecaps gastro-espirituals, en què el bloc d´Arrea-li Bona s´ha mogut menys que els ulls d´Espinete, torna l´actualitat pilotaire cadufera amb tot l´estol de figures eixides de la nostra pedrera, que des de fa un parell de  setmanes es trenquen la cara per eixos frontons de Déu.

En segona divisió autonòmica, Cristian Martell Esteller viatjà fins a la bonica localitat de Museros, a l´horta Nord, per enfrontar-se amb Nacho Blasco, finalista l´any passat en 3ª divisió. El Martell arribava amb molta il·lusió i moltes ganes d´enlluernar la parròquia d´aquelles latituds. Tots dos pilotaris es tantejaren de bon principi, mantenint la treta, però a partir del 25 – 20, el de Museros agafà embranzida i se n´anà en el marcador fins al 35 – 20. Cristian, encomanant-se a tots els sants, espetegà un sec “S´ha acabat” i remuntà la partida fins endur-se-la 50 – 40. Així, Esteller guanyava la seua primera partida i tornava a sentir bones sensacions  després de la parada estiuenca.

Martell Esteller preparant l´impacte, segurament de carxot.

En la competició juvenil, dos cadufers s´enfrontaren: Ivan Peña, The Wall, i José Senar, lo Flaret. Segons la parròquia cadufera aplegada al frontó del Coromines, Senar està cada vegada més a prop de Peña i li va posar molt cara la partida, fins al punt d´haver de decidir-la al desempat. Només la concentració i l´habilitat d´arriscar en els moments més crítics per aconseguir punts guanyadors per part de Peña – és a dir, allò que se sol anomenar experiència o taules – va fer que aquest acabant passant Senar per la pedra. Si la memòria col·lectiva no ens enganya, lo Flaret arribà a disposar d´un 45 – 35 que se n`anà en orris quan Peña li va vore les orelles al llop i es posà a jugar el seu millor joc. Al desempat, Peña se´n va sortir i se´l va endur per 11 – 3. L´esquena feta malbé de Senar era la millor mostra de la intensitat del joc i de què aquest Flaret és un brau que es deixa la pell, ajupint el llom, tant al frontó com al tros.




Dissabte, en el Trofeu El Corte Inglés de galotxa, Cristian Esteller i Ivan Peña jugaren un 2 per a 3 contra l´Almassora. Els cadufers se´n sortiren, jugaren animalades i s´enduguern la partida per 30 – 70 Cristitan, tot i la inactivitat, jugà increïblement al rest i tornà rebots de molt de mèrit; mentres que Peña, al mig, jugà espectacular i amb les seues pròpies paraules “tallà més corda que José Senar pimentons al tros”.


Resultats


Campionat Autonòmic Frontó Individual 2ª categoria:

Museros – Benicarló: 40 – 50

Campionat Autonòmic Frontó Individual Juvenil

Peña (Benicarló) – Senar (Benicarló): 45 – 45 (11-3)

Campionat El Corte Inglés de galotxa:

Almassora – Benicarló: 30 - 70