dimarts, 31 de maig del 2011

PILOTARIS INDIGNATS

MARTELL” ESTELLER I JUAN PERDEN LA IMBATIBILITAT EN LA FAIXA


Tot i que per la llenya que reparteixen tenen una retirada als Mossos d´Esquadra desallotjant la plaça de Catalunya, us podem ben assegurar que aquest galifardeus de pilotaris estan ben indignats. No podia ser d´altra manera! Indignats perquè el frontó té més forats que una pel·lícula de Nacho Vidal i es cau literalment a trossos; indignats perquè els nostres joves, que deixen bocabadada l´afició rival allà on van, encara han de viatjar lluny de casa per jugar en un trinquet en condicions; indignats perquè la Merkel vol convertir la Caixa Rural en un niu d´especuladors; indignats perquè alguns polítics es van fotre un dinarot de cal Déu a Xilxes amb l´excusa d´estudiar la construcció d´un trinquet del qual no n´hem tingut notícia. Tot i que, si ho penseu bé, tot lliga: si a Castelló tenen aeroports sense avions, a Vila-real biblioteques sense llibres, a Benicarló tenim… pilotaris sense trinquet.Sota un cel gairebé tan gris com l´ànima d´en Felip Puig en donar l´ordre de desallotjar la plaça de Catalunya, es disputà la sisena jornada de la Lliga de la Faixa. Una jornada que tot i transcòrrer en un frontó desert i buit – metàfora local de la plaça esmentada – va ser de les més espectaculars i en què es produí la sorpresa de l´any: la derrota de “Martell” Esteller i Juan davant una de les parelles – en teoria – més fluixes del campionat: Franjo i Carlos. El lideratge podria quedar, doncs, en mans de Peña i Lo flaret si guanyen la partida pendent a Xeto i Xarli.

La jornada es presentava d´allò més descafeïnada. Però a les postres esdevingué tot un espectacle que començà amb el recital de Tito i Garrido, que guanyaren sense problemes a Kanell Màgic Karce i Xatet per 31 – 16. Es veu que Tito tenia pressa per anar de comunió i començà a repartir manrons a tort i a dret de manera que els Mossos d´Esquadra al seu costat semblaven els Teletubbies. A més, la compenetració de la parella és total i Tito va saber rematar les pilotes tovetes que li arribaven restades d´un Karce molt forçat per la treta d´un gran José Garrido, que s´enroscaven s´enrocaven i no hi havia forma humana de treure-les de la paret. Amb aquesta victòria Tito i Garrido tenen pràcticament garantida la presència a les semifinals.

Karce i Xatet són l´altra cara de la moneda. Tot i alguna deixada màgica del Kanell i algun bot i volea espectacular del Xato, continuen errant massa de tal manera que van deixar que aviat els rivals se´ls escaparen de quatre punts; una diferència que augmentà en el tram final de la partida en què a poc a poc anaren perdent l´esperança. Cinc derrotes de cinc els ha convertit en les Ventafocs de la Faixa.

La sopresa del campionat la protagonitzaren Franjo i Carlos en derrotar contra tot pronòstic per 31 – 29 a “Martell”Esteller i Juan, que romanien invictes. Un Esteller tocat del turmell dret i un Juan desconegut i fora de la partida que arribà a comptabilitzar fins a 11 faltes de treta, donaren massa vida a Franjo i Carlos, que a poc a poc s´ho anaren creient. Franjo, que tornà a trobar-se l´esquerra, aconseguia d´aguantar-li el piloteig a Esteller en un ball de bastons del qual la Guàrdia Urbana de Barcelona en podria aprendre bona cosa. Per la seua banda, Carlos, que ha millorat la treta i el seu rendiment ostensiblement, li féu al número 1 fins a quatre punts directes de treta. I aguantà l´embranzida final d´Esteller com un campió.

El “Martell” i Juan anaren a remolc tota la partida i quan volgueren reaccionar ja era massa tard. Tot i que a punt estigueren d´aconseguir-ho. Però, quan amb un punt de partida en contra Esteller només havia de rematar una pilota que venia penjada i molla com una figa per a igualar el marcador, la va estampar contra la xapa, retrobant-se amb la derrota gairebé un any després.

Esteller no eixia derrotat del Coromines des d´agost de 2010 quan va perdre la final del II Torneig Ciutat de Benicarló en companyia de Jon contra la parella de Tírig, José i Cristian. Poc acostumat a la derrota, Esteller, l´home tranquil, demostrà que és tot un cavaller en acceptar la desfeta, oferint facilitats als rivals fins i tot amb el marcador advers, i sense abusar de la inexperiència del debutant Carlos. Però sobretot sobretot, tenint molt clars els motius de la derrota, sense necessitat de preguntar-se com altres pressumptes esportistes ¿Por qué?

6ª jornada

Garrido I Albert vs Karce I Xatet……………………………….31 / 16

Esteller I Juan vs Franjo I Carlos……………………………….29 / 31


Posició


PJ

PG

PP

Punts

1

Esteller / Juan

6

5

1

16

2

Peña / Senar

5

4

1

15

3

Garrido / Tito

5

3

2

11

4

Manyà / Rafa

5

2

3

9

5

Franjo / Carlos

5

2

3

8

6

Xeto / Xarli

3

1

2

5

7

Karce / Xatet

5


5

4