diumenge, 12 de febrer del 2012

BENICARLANDOS: LA PILOTA… HA VUELTO

EN EL SEU CINQUÉ ANIVERSARI, ARREA-LI BONA ARRIBA ALS 20 PILOTARIS EN ACTIU

Cinc anys després d´iniciada l´aventura pilotaire d´Arrea-li Bona per tal de recuperar aquest esport autòcton a Benicarló, el club arriba a la xifra simbòlica de 20 pilotaris en acció, 7 d´ells federats i en actiu en diferents competicions autonòmiques. Amb les incorporacions de tres nous joves de la pedrera i el retorn de Bruno Agut, la IV edició de la Faixa assolirà per primera vegada la vintena de jugadors. La Faixa començarà a rodar el 25 de març; però abans, cada diumenge de matí, podeu acudir al frontó del Coromines per gaudir (o patir) de diferents profies en què els pilotaris aniran calfant motors i coneixent les seues noves mitjes taronges.


Divendres passat, al café de l´Arq es realitzà el sorteig de parelles de la IV edició de la Lliga de la Faixa, la competició de Frontó a Mà per parelles més concorreguda des de la represa de la pilota valenciana a Benicarló. En total, 10 parelles que es disputaran el preuat guardó de la Faixa. La sort va decidir aquests emparellaments:

Jon – Sofian
Esteller – Maruan
Peña – Khalid
Xeto – Adrià
Franjo – Xarli
Karce – Xatet
Manyà – Juan
Tito – Carlos
Bruno – Àngel
Senar – Garrido

Els nanets i Hello Kitty (Manyà) que va acudir en representació de la Blancaneu, que
estava fent el sopar.
Com podeu veure a la foto, el sorteig es realitzà amb la representació dels pilotaris mitjançant ninotets dels set nanets per tal de simbolitzar el caràcter treballador i emprenador del club davant la caterva de dropos i malfaeiners que ha afonat el país. I manifestar així el seu suport a la gent de bé que ha de suportar que damunt els tallen l´autovia de Castelló per anar a dinar al Club Nàutic o lapiden a base d´ous a Mr. Potato, el  magnífic monument de l´aerotort de Castelló, obra de l´escultor (sic!) Juan Ripollés. De la Blancaneu no en vam tenir notícia; segurament deguera estar fent-los el sopar i agranant la casa per tal que descansen quan arriben tots cansats del bar.

D´una altra banda, Franjo Tejedor, un dels organitzadors del torneig, preguntant-se a si mateix si continuarà l´horari dominical, coincidint amb la missa d´11, per tal de fer les partides de la Faixa, va declarar: “És clar que sí. De moment ningú no ens ha comunicat encara l´obligació d´assistir a missa diumenge de matí. Ni l´ajuntament, ni la Diputació ni ningú.. Això són romanços de gent poca-pena i malfeinera que es passen la vida al bar.  Així que de moment,  la Faixa es disputarà com sempre diumenge de matí a partir de les 11h i a 31 punts al frontó del Coromines a partir del 25 de març. Però, com diuen a Cuenca, tiempo al tiempo”.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Boníssim el sorteig amb els nans. La veritat és que llevan al "trio calatrava" (que ens correran a pilotades) la resta de partides estaran molt emocionants i divertides de jugar i veure.
Personalment a parella Senaret i Garrido em semble la més forta del grup de pilotaris terrenals. Però ja veurem en les partides com va la cosa.La de Pere i el Pintor també és una parella molt compensada i si es compenetren bé també poden plantar cara a qualsevol.
Una llàstima que finalment Jordi, Mañes i Eric(jo em pensava que el tenia convençut per jugar ostis)no participen. Un altre any serà.
Au cacaus , SaluT!

Anònim ha dit...

Esplèndit la foto i la representació dels pilotaris del poble com a els enanets, amb la Kitty fent de le seues.
Especial i sense paraules.
Ieep el diuemge partides al Frontó, ja!!!