dimecres, 2 de maig del 2012

ELS PILOTARIS DE LA FAIXA TRAUEN LA CALCULADORA

(A MÉS DEBUTÀ ÈRIC, UN NOU TALENT DE LA PEDRERA D´ARREA-LI BONA)


EN LES COMPETICIONS AUTONÒMIQUES, CADA COP MÉS A PROP LES SEMIFINALS



Cap de setmana i dia del treballador pilotaire a cals d´Arrea-li Bona. A falta de tres partides per disputar, la cosa està igualadíssima en tots dos grups en què es podrien donar fins a un triple empat a cada quadre. Així és que els pilotaris hauran de desfer-se les mans per fer servir aparells electrònics més sofisticats que les pilotes de tec com és una calculadora per exemple, i intentar esbrinar així el seu rival a quarts de final. A més, es produí el debut d´Èric, un jove talent de la pedrera en substitució d´Adrià, el pilotari literari. Pel que fa a les partides de Federació, Jon i Peña van tornar a enlluernar en 3ª divisió contra Quartell i en galotxa el Benicarló s´imposà a l´Almassora. Totes dues victòries els posen encara més a prop de les semifinals.


Jon i Peña, un parell de dos que s´ho curren tant al frontó com davant la maquineta d´escriure, es desplaçaren dissabte passat fins al frontó de Benavites, al Camp de Morvedre, per enfrontar-se contra uns vells coneguts de la parròquia cadufera, Josep i Fran, de Quartell. Tot i que al principi als cadufers els costà d´adaptar-se a un frontó desconegut per ells, ràpid i ample semblant al de Tírig, aviat li agafaren el truc i remuntaren els punts inicials que caigueren a favor dels de casa per firmar una de les seues millors partides al campionat i a les postres victòria per 41- 20. Jon, que tornava després d´una tendinitis que li està aigualint la temporada, i conscient del seu paper, intentà rematar les jugades davant obrint la pilota a dos panys o intentant amagar-la a la paret. I Peña restava dur espentant Vaqueret cap a la línia de passa i posant-les arran de xapa des del 6 o el 7, o siga, gairebé des del rebot. I tot, segons Peña, gràcies al senyor Pere, el Guardiola de la pilota, que va vore el punt feble dels de Quartell des de bon principi: “Posa-les ahí a la xapeta, on tu ja saps…! Tot i els canvis que intentaren els locals, els nostres tenien l´estratègia clara i fins i tot pogueren estalviar pilotes, sobretot Jon, per no forçar el braç de cara a futures batalles, i per què no dir-ho, de cara a la final somiada.

Josep, Fran, Peña i Jon al frontó de Benavites. Els nostres oloren les semifinals.

També ens consta, que l´equip de galotxa jugà a Vila-real contra l´Almassora i guanyaren per 70 – 30, però no en sabem res més perque algú ha oblidat de fer els deures.


Un altre que se n´ha sortit aquest cap de setmana ha estat José Garrido, que als seus 77 anys encara és capaç de desesperar amb les seues ferides, pilotaris endurits com Franjo o Khalid. Dissabte, en enfrontar-se a Bruno i Franjo, tant segur estava de la victòria que ja abans de començar advertia els seus rivals: “No cal ni que us arregleu les mans”. De nou, Garrido tragué com un dimoni i les seues tretes acabaren traent de polleguera Franjo, que quan les tornava les deixava molletes molletes, per a què Tito, un pilotari incombustible i duríssim, capaç de desesperar a santa Teresa de Calcuta, dugués sempre la iniciativa del joc. Tito, no tan sols fou capaç d´aguantar tot sol el piloteig amb la parella rival – ja que Garrido, per l´edat, intervé poc en el joc –, sinó que a més guanyà la majoria dels punts amb rematades espectaculars arran de xapa. La partida se l´endugueren Tito i Garrido per un marcador aclaparador i inesperat de 31 – 29.



A més, dimarts guanyaren la seua segona partida al grup contra Xatet i Khalid (31 – 25) que els duu al lideratge del grup. Aquesta partida la guanyaren per ser gats vells. Garrido, que quan entra a la pista es transforma i passa de ser una bellíssima persona a un dimoni a qui li bull la sang, foradà les mans de Khalid a base de tretes enverinades. Khalid encara deu tenir malsons amb qui algun pilotari més jove però desesperat va definir com “l´agüelo dels collons” botant-se les normes del joc, de l´ortografia i de l´educació. Quan Xatet es va adonar de la que li estava caent al seu company li va canviar el lloc i la cosa va millorar. Però Tito no estava per romanços i de nou amb entrega i coratge arribà a gairebé cada pilota en joc fins a endur-se la partida. No exagerem quan diem, que guanyen o no la Faixa, aquesta parella està escrivint-ne una bonica pàgina i des d´ara és una de les favorites, per mèrits propis, d´aquest humil cronista.



Tito, Garrido, Xatet i Sofian... Osti, no, se m´ha "colat" la foto de la paella de l´altre dia.
Algú sap com es pot llevar?

L´altra parella que eix reforçada aquest cap de setmana és la de Xeto i Adrià, que guanyaren els seus dos compromisos i es col·loquen al capdavant del seu grup. En el primer enfrontament contra Manyà i Àngel surtiren victoriosos per 31 – 19. Xeto, qui li ha pres la mesura a l´Amo del Carxofar, li guanyà el pols a base de tornar-ho tot amb totes dues mans i sempre ben posicionat al frontó. Per la seua banda, Àngel i Adrià, notaren la falta de rodatge. El primer, tanmateix, continua demostrant que amb entrenament arribarà a ser un bon punter. Adrià, el pilotari literari que igual et serveix un entrepà de calamars amb allioli que t´escriu un llibre intimista, anuncià la seua retirada de la Faixa per la impossibilitat de conciliar el treball amb la pilota.

De manera que en la següent partida es produí el debut d´Èric, en substitució d´Adrià, un joveníssim pilotari de la pedrera d´Arrea-li Bona que debutà amb victòria demostrant l´habilitat i la picardia dels bons punters. Xarli i Sofian poc pogueren fer; a més, segons diuen, els faltà un poc de compenetració. Encara així aconsigueren passar dels 16 i sumar un puntet bo que els podria servir per no fer últims. A les postres, victòria per a Xeto i Èric per 31 - 18.

Resultats

Campionat autonòmic Frontó a Mà per Parelles (3ª divisió)

Quartell – Benicarló A 20 – 41

Campionat autonòmic de galotxa

Almassora – Benicarló 30 - 70



Lliga de la Faixa

Tito – Garrido vs Franjo – Bruno 31 – 19 

Tito – Garrido vs Xatet – Khaled 31 – 25

Xeto – Adrià vs Manyà – Àngel 31 – 19

Xeto – Èric vs Xarli – Sofian 31 – 18




6 comentaris:

Natros ha dit...

Us enviaré per mail les classificacions per què pugueu traure la calculadora, que en el blogger este no sé com es pot penjar una taula.

Franjo

Jordi ha dit...

ja te la penjo jo

Anònim ha dit...

jajajajaja,
marranossss!!

Anònim ha dit...

Sinceramente, no me gusta que os metáis con el ayuntamiento porque de esta manera nadie nos ayudará en un futuro...me da igual que tienen que estar acostumbrados a todo pero un blog de pilota valenciana es para hablar de este nuestro deporte y de lo bien que nos lo pasamos practicándolo, ya existen programas de televisión y revistas suficientes que hablen de política y si no me equivoco nosotros practicamos un deporte no una politica...

Un jugador en desacuerdo con el trato al ayuntamiento.

Natros ha dit...

Ei, anònim, de veritat, que se me va colar la foto, tio,que li vaig donar a la tecla que no era. No t´emprenyes que no val la pena.

Au, salut i pilota:

PD: un parell de setmanes després d´aparèixer aquesta foto, es va tancar el Centre d´Atenció als Malalts d´Alzheimer de Castelló fruit de les retallades que tanta gràcia els fa als ninots de la foto.

Franjo

Anònim ha dit...

Fins a les pilotes valencianes dels de la tisoreta.Quina poca humilitat!