diumenge, 10 de març de 2013

DOBLE DERBI CONTRA EQUIPS DE L´HORTA


El cap de setmana pilotari va començar dissabte de matí a Borbotó, un poble que no sabem si per la crisi o perquè era festiu no feia l´olor a paté de foi i fetge d´ànec que acostuma. Els nostres juvenils, els cosins José i Àngel Senar, s´enfrontaven a dos pilotaris de l´Horta durs de pelar: Pablo, un esquerrà ja conegut per la parròquia cadufera d´anteriors batalles, i Julián, un galotxer amb un canell només comparable al del nostre Kanell Màgic Karce – tot i que aquest és més a prop de la retirada, que d´immediates proeses – i amb un parell de mans que semblaven pales.
Àngel millora cada dia que passa, tot i que dissabte acabà un poc torbat.
 
Els nostres anaren sempre a remolc, des del principi de la partida. Tot i l´esplèndid joc del Flaret, que està en un moment de forma molt dolç, amb punts realment espectaculars alçant del pis pilotes impossibles i rodolant pel terra o jugant de bot de braç des del 8, no pogueren donar tota la guerra que desitjaven al Borbotó A. Julián i Pablo estan molt ben avinguts i dominaren sempre el joc. Julián no fallà ni una al rest, i els punts que es posà a ferir, dugué de corcoll els cadufers. Pablo es protegí molt bé la dreta i amb l´esquerra buscà sempre fer mal a dos panys; de manera que el bo d´Àngel tingué moltíssims problemes per tapar els forats. Tanmateix, el nét de Tarsan continua sumant minuts per eixos trinquets de Déu i curtint-se per a futures batalles. Potser un poc atabalat per l´exigència de son cosí, Àngel no donà tot el joc que duu dins, però féu un paper digníssim davant de dos rivals de la talla dels de Borbotó. Per acabar-ho d´adobar, el vent i un frontó un poc atrotinat acabaren de traure de polleguera els nostres. A la fi, 41 – 27 per als valencians, i els nostres juvenils que sumen les partides per derrotes i comencen a complicar-se la classificació.
 
Lo flaret acabà desesperat tot i fer una partida immillorable,
ja fos tornant-les des del 10 o rodant per terra per alçar-les prop de la xapa.
Pablo, de Borbotó, un esquerranet de categoria, dugué de cap Àngel.
El recordareu de les semifinals de l´invidual contra Peña de l´any passat.
 
Diumenge de matí a Vila-real, on els cadufers juguem de locals, Tito, Peña i Esteller rebien al Museros en la 2ª categoria de galotxa. Ni els pilotaris de Museros, ni les ferides del Ninot de la nit anterior, no foren capaços de doblegar els nostres, que pel que diuen jugaren animalades. A les postres, 70 - 45 per a Benicarló, que s´ha fet fort als trinquets de la Plana, la nostra segona casa pilotaire.
 
La setmana vinent, amb motiu de les falles, no hi haurà competicions autonòmiques. Però la pilota no para a Benicarló i dissabte 16 de març a les 17.00h al frontó de l´IES Coromines se celebrarà el III Trofeu de Falles de Benicarló en col·laboració amb la Junta Local Fallera. La partida no té desperdici i enfrontarà a la parella cadufera (Peña The Wall i Cristian Martell Esteller) contra el Meliana (Campanero i Ivan Bueno).
 
 
Resultats del cap de setmana:
 
Torneig de galotxa El Corte Inglés:
 
Benicarló - Museros: 70 - 45
 
Lliga de frontó a mà (categoria juvenil):
 
Borbotó A - Benicarló: 41 - 27
 

Cap comentari: