dilluns, 16 de desembre del 2013

ARREA-LI BONA I EL SINDICAT DEL TROS, JUNTS UN ALTRE COP PEL SANT ANTONI PRENADALENC

Els butxaques d´Arrea-li Bona es tornaren a acombaiar d´aquest sant Antoni prenadalenc a què els homes del carròs ja ens estan acostumant, i dissabte de matí realitzaren una exhibició de raspall junt a la fira agrícola de l´avinguda Catalunya. Tot i encomanar-se a sant Antoni repetides vegades, les pilotes de badana acabaren encanades com sempre i la trista economia del club, ressentida. Encara com de la solidaritat dels veïns que en bata a les 12 del migdia i flipant en colors, hi tornaven les pilotetes dels nassos.
Braços creuats i mans a les butxaques i als ous. Com diria Van Gaal:
"No hase falta desirrr nada más".


Jas coca…! I és que les úniques coques que van rebre els esforçats pilotaris d´Arrea-li Bona va ser del disgut d´haver d´encomanar-se a la policia municipal per avisar els propietaris d´uns cotxes que a l´hora de la partida continuaven al mig del carrer. Es coneix que alguns conductors van justets en això de la comprensió lectora – ja ens avisava l´informe PISA i no en fèiem cas – i no entenien massa bé els cartells eixos de “No aparqueu”. Total, que la partida es jugava a l´aire i per baix dels cotxes, tots de genollons buscant la piloteta sota els carburadors, els dipòsits de gasolina, els cigonyals i d´altres mecanismes diabòlics.


L´informe PISA ja avisava que els ciutadans d´espardenya
anem justets en comprensió lectora i no entenem ni els senyals de trànsit.

Així les coses, Esteller, Sofian i Èric d´un costat, i Peña, Manyà i Franjo de l´altra, uns pilotaris que no tanquen la televisió perquè no en tenen o només quan se´n van a dormir – i no a mitja tarda com el president de la Generalitat – passaren el matí de dissabte acaçant-se a pilotades al mig del carrer. Tot i les interrupcions dels conductors per retirar els vehicles a risc d´endur-se alguna pilotada a les llunes o els retrovisors – amb força dificultats per pert d´un Opel Corsa que, gelat, no acabava d´engegar – la partida no va quedar deslluïda i va aplegar més públic del que és habitual.




Martell Esteller i Ivan Peña, The Wall, tots dos des del rest, van fotre unes braçades de punta a punta que deixaren bocabadat més d´un. I de passada, acolloniren el bo del Flaret de cara a les semifinals de la Lliga Individual que es jugarà aquest cap de setmana, diumenge de matí concretament, si el cronista no va errat. Incís: es veu que en aquesta lliga Manyà, un pilotari-flauta d´eixos que li tenen tírria als bancs i a les caixes rurals, es berenà d´un mos a Èric per 31 – 25. Un altre incís, i és que parlant de mossos, Arrea-li Bona, que es veu que té mà al Morera Rock, el festival de rock agro-anarco-punk de referència al poble, se n´encarregà de la venda d´entrepans i carxofes torrades, els beneficis de la qual paliaran la pèrdua de pilotetes de badana encanades als terrats i balcons del veïnat.
Quin deu ser l´spònsor que s´amaga darrere l´esparadrap
del pilotari de blau?

La partida se l´endugueren els  blaus per 40 – 30, o siga, Esteller, Sofian i Èric, després d´un hora llarga d´exhibició. Total, que per a què aquests parpansots d´Arrea-li Bona que es passen tota la setmana amb les mans a les butxaques  puguen jugar una estoneta dissabte de matí, el pobre ciutadà, atabalat pel pes de les obligacions diàries i d´una crisi econòmica que es veu que no se´n va ni amb sabó,  damunt no pot aparcar. Està clar que la vida és per a quatre; o per a sis, tres de blau i tres de roig.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Va, pilotaris!!! El carrer és del poble i el nostre país us necessita. Valents, a seguir donant el millor espectacle, vosaltres si que en sabeu!!! Tant de bo tinguérem a tots els pobles un Arrea-li bona i un cronista així d´enginyós i valent.

Anònim ha dit...

El cronista es declara en vaga indefinida i mundial. No al hooliganisme whatsapper!

Anònim ha dit...

Croniiisteee, you'll never walk alone.

Que torne el croniste! que torne el croniste!
i sobre tot igual de valent i d'enguinyós!!