dilluns, 6 de juny del 2011

LA FAIXA, EN LÍNIA AMB “FONT DE MOR”

Ves per on el temps i l´atzar han fet que els pilotaris d´Arrea-li Bona i el conseller d´Educació, Alejandro Font de Mora, es posen d´acord: si l´organització de la Faixa s´entossudí a llevar la línia de treta per facilitar les coses als nous i als veterans, el conseller d´Educació s´ha encabotat a eliminar la línia en valencià. La cosa va de línies, i això que no parlem ni de Maradona ni de Coto Matamoros. Per açò, i sense que servisca de precedent, posem aquestes línies a disposició de “Font de Mor” a fi d´assajar el model trilingüe que vol establir a les escoles, a vore què tal. Si ja vam sacrificar la línia de treta, res no ens impedeix de continuar immolant-nos i provar ací eixe model de terços que alguns ingenus s´han empassat: un terç en valencià, un terç en castellà i un terç en anglès. Va de Bo! Va de Bueno! Go of Well!

Sota un cel trilingüe, la Faixa visqué diumenge la setena i més decissiva jornada en què tot estava en joc: el lideratge del grup i les últimes places per a les semifinals. Així, s´albiraven bofetades a dojo. Els primers a repartir-ne foren Garrido i Tito contra Xeto i Xarli. Aquests últims travessen un bon moment de joc, però els resultats no els acompanyen. Els primers compassos de la partida foren d´ells: Tito estava massa gelat. Xeto restava bé amb les dos mans i Xarli connectava bones tretes i rematades buscant els dos panys de la paret. Així les coses, la partida anà igualada fins que Tito entrà en calor i tornà a ser eixe jugador que ha enlluernat durant tota la Faixa: incansable, entregat, dur, que estova el frontó a base de bé. A més, Xeto i Xarli anaren desunflant-se a poc a poc fins a perdre la fe en la victòria. A la fi, 31 – 17 per a Garrido, que continua letal a la treta, i Tito, que es classifiquen tercers; i terrabastall per a les opcions de classificació de Xeto i Xarli.

La segunda partida comenzó al grito de Va de Bueno por unos peloteros que saltaron al frontón más trempados que una azufaifa. La partida entre Franjo y Carlos contra “Muñeca Mágica Karce” y Chatito se prometía de aquello más entretenida. Todo y que los segundos comenzaron con dudas, pronto se recuperaron e impidieron que los primeros hicieran agujero en el marcador. Chatito, más vivo que el hambre, cambió la pelota por una de más ligera tras dos fallos de saque y la cosa se igualó. El duelo entre los restos fue muy interesante y ambos se cazaron a cachetes y botes de brazo por todo el frontón. Y Carlos y Chatito, los heridores, que han progresado animaladas desde el comienzo de la Liga de la Faja, se partieron el alma recogiendo pelotas a ras de chapa. A los postres, tercera victoria de Franjo y Carlos, que podrían clasificarse si Cerrajero (Manyà) y Rafa no ganan la partida que tienen pendiente. Y despedida de Muñeca Mágica y Chatito que nos hace el efecto que lo mejor que han hecho esta liga ha sido la paella del Día del Socio.

The third match faced with Rock (Peña) & Senar, The Little Monk, against Xeto & Charlie. Rock and The Little Monk aspired to climb to the pole position of ranking of the Strip´s League. Xeto and Xarli hoped to keep intact their chances of qualifying for the play-off, despite the previous loss. They started very well and showed their best game. The youth Xeto, who hits with two hands from the rest, has achieved a very good wishes him great deeds in the future. Charlie, effective and accurate to take the top spots, accompanied him into that good dynamic to the half of the match, but some began to despair of his own mistakes. Peña and Senar not wasted ant started to distance by cheeks (carxots!), arm boats (bots de braç!) and some fly (bragueta!) to set the score a resounding 31 to 19 that placed the last day at the top of the standings.

Sap què, senyor Conseller? Que després d´aquest experiment lingüístic ens fa l´efecte que de la tercera partida, la de l´anglès, ningú no se n´ha assebentat de res. Ni el cronista mateix! I, a més a més, carxot, bot de braç i bragueta no estan al diccionari de l´Oxford English eixe! I que el paràgraf en castellà només serveix per a llevar-li espai al valencià, ja de per sí amb presència molt justeta a qualsevol àmbit de la societat. I ha vist l´efecte que fa dir-li Muñeca Mágica a Kanell Màgic Karce? Si sembla un anunci de Barbies, home! O a Garrido, com l´hem de dir, Garrido l´Anivellator? I creu que a Manyà li farà gràcia que des d´ara l´anomenen Cerrajero? Si sembla el nom d´un defensa central de tercera divisió! O a Tito, Pavo? Va, home, va! Això de l´anglès estarà molt bé per a exportar taronjes a Irlanda, però per a parlar del nostre esport i dels nostres esportistes – o siga, de la nostra cultura – no acaba de lligar. Així que, de moment, nosaltres, els únics terços que tocarem seran els del Cafè de l´Arq i els del Milord.


Resultats 7ª jornada


Xeto i Xarli vs Garrido i Tito…………………………………………….17 / 31

Karce i Xatet vs Franjo i Karce………………………………………….27 / 31

Peña I Senar vs Xeto I Xarli………………………………………………31 / 19


Posició


PJ

PG

PP

Punts

1

Peña / Senar

6

5

1

18

2

Esteller / Juan

6

5

1

16

3

Garrido / Tito

6

4

2

14

4

Franjo / Carlos

6

3

3

11

5

Manyà / Rafa

5

2

3

9

6

Xeto / Xarli

5

1

4

7

7

Karce / Xatet

6


6

5


2 comentaris:

Natros ha dit...

oeoeoeoeoe!!!!, quina sort de poder gaudir d'estes cròniques.
La creativitat al poder.
Cada crònica és una xalera i ja estic desitjant que arribe la pròxima.

Natros ha dit...

yo de mayor quiero ser como muñeca mágica, snif snif