dilluns, 27 de desembre del 2010

ESTELLER, CAMPIÓ LOCAL DE FRONTÓ

Cristian Esteller, el nom i cognom del qual s´escriu sense h, tirà per terra tots els pronòstics, jugà la final de la seua vida (una altra, ja té una faixa) i apallissà Jon Forés, el teòric favorit pels seus recents èxits a l´autonòmic juvenil, per 41-29. En la final del quadre B, Karce tornà a demostrar que el seu lloc està al grup A, i derrotà Xarli, un altre campió de la faixa, per 31-26.

A Esteller no li calgué agafar el seu martell per imposar-se a Jon en la final de l´Individual de Frontó a Mà. El bessó en cap moment assolí el nivell de joc demostrat en l´Autonòmic Juvenil i donà massa facilitats a un Esteller que jugà més amb la picardia i la paret que amb la força del seu bot de braç. Així, dugué Jon pel carrer de l´amargura durant tota la partida, posant-li-les fluixetes i apegadetes a la paret o ràpides i arran de terra. Agafà avantatge des del primer punt – una errada de treta de Jon, i no fou l´única – i a poc a poc anà traguent el seu rival de la partida. A més, Jon errà més del que és habitual, fallà massa tretes, i a poc a poc s´anà desficiant fins a tenir un desavantatge de 10 punts en el tram final. Així les coses, el semifinalista autonòmic va veure clar que ho tenia més pelut que la Belén Esteban en Saber y Ganar i va cedir la final al primer punt de partida en contra.

Amb aquest nou èxit, Esteller tornà a destrossar les travesses de tal manera que la claca eixa del racó que mou les apostes – Mañes, que és del Madrid, i companyia – hagueren de tornar tots els diners en no haver-hi cap guanyador per segona setmana consecutiva. I va construint a poc a poc un dels millors palmarés de Benicarló. La parròquia del Coromines desitja ja veure´l en acció en els autonòmics de l´any que entra.

Abans s´havia jugat la final del quadre B, en què Karce derrotà a Xarli per un ajustat 31-26. Tot i la igualtat al marcador, Karce controlà la partida des de bon principi. Tot i que Xarli va fer alguna remuntada a mitan partida per a posar-se només a un punt, Karce no li donà cap opció i el tingué ben amarrat punt rere punt. Karce estigué molt precís en el seu joc, sense errades, i amb tot de cops més ben coordinats que els de Gemma Amengual jugant a un, dos, tres, platerets, tets, tets. Xarli, tot i defensar-se molt bé amb l´esquerra i guanyar punts de molt de mèrit, en cap moment no posà en perill la victòria de Karce, al que per cert, li senta molt bé això de jugar de matí, abans de dinar (a cals sogres). Però no paga la pena remoure antigues polèmiques i sols resta de felicitar als guanyadors, que per cert, s´endugueren unes cistelletes de productes de la terra de cal Déu.

En entrar l´any encetarem la Lliga de la Faixa per parelles i donarem la benviguda a un nou patrocinador, el bar Milord. Gràcies i aneu amb compte els germans Llopis que estos pocavergonyes d´Arrea-li Bona, si us despisteu, igual us normalitzen el nom del local pel de “Cavaller” – com si fósseu una pirotècnia – o “Senyor del barret i del bigot”. Bon any 2011 i feu bondat.